|

Pokemon Go oynarken ceset buldu!

Dünyada Pokemon Go çılgınlığı artarak devam ediyor. Artırılmış gerçekliğe dayanan oyunda milyonlarca genç, Pokemon karakterine sahip olmak için sürekli hareket ediyor. 19 yaşındaki bir genç kız ise Pokemon karakteri ararken bir ceset buldu.

Yeni Şafak
12:22 - 11/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:22 - 11/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
19 yaşındaki bir genç kız, Pokemon karakteri ararken ceset buldu.
19 yaşındaki bir genç kız, Pokemon karakteri ararken ceset buldu.

Geçtiğimiz günlerde, dünyaca ünlü çizgi film Pokemon'un mobil cihazlar için oyunu piyasaya sürülmüştü. Henüz 3 ülkede yayınlanan oyun, kısa sürede Türkiye dahil olmak üzere tüm dünyayı kasıp kavurdu. Milyonlarca genç, akıllı cihazlarına yükledikleri Pokemon Go ile Pokemon avına çıkmaya başladı.



Oyunun nasıl oynandığını önceki haberimizde anlatmıştık. Artırılmış gerçekliğe dayanan Pokemon Go'da karakterler, mobil cihazların kamerası vasıtasıyla gerçek dünyada görünüyor. Oyunun birincil hedefi hareket ederek Pokemon karakterleri yakalamak. Evde, işyerinde, okulda, metroda, alışveriş merkezinde kısacası her yerde bir sanal karaktere rastlayıp ona sahip olabilirsiniz.





İşte 19 yaşındaki Shayla Wiggins, tıpkı milyonlarca Pokemon Go oynayıcısı gibi karakter avına çıktığında, Pokemon karakterine hiç benzemeyen bir şey ile karşılaştı. Su Pokemonu bulmak için bir nehrin yanına giden Wiggins, o bölgede cansız bir

Olayın ardından genç kız 911'i aradı ve bölgeye polis geldi. Yapılan incelemelerin ardından olayın kazara yaşandığı ortaya çıktı.



Pokemon Go bu olayda bir cesedin bulunmasına vesile olmuş. Lakin Pokemon avı her zaman iyi sonuçlanmıyor. Zira İstanbul'da yaşayan bir kişi, Pokemon karakterine sahip olabilmek adına Şişli İlçe Emniyet Çocuk Büro Amirliği'nin önüne geldi. Tam burada karakter yakalamaya çalışan kişi polislerin dikkatini çekti ve sonucunda göz altına alındı.



Bildiğimiz üzere Avustralya polisi de söz konusu oyunu oynayan insanlara uyarıda bulunmuştu. Zira karakter yakalayacağım diye yolda yürürken sürekli telefona bakmak oldukça tehlikeli.



#Pokemon Go
#Pokemon
#Oyun
#Shayla Wiggins
8 yıl önce