|

Qualcomm yapay zekalı kamera sistemlerini tanıttı

Qualcomm, Münih’te yeni akıllı kamera teknolojilerini vitrine çıkardı. Yapay zeka ve makine öğrenimiyle çalışan çipler nesneleri takip etme, insanların kimliklerini belirleme ve objeleri sınıflandırma gibi işlemleri yapabiliyor.

09:56 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 10:06 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Quallcomm çipleri sayesinde artırılmış gerçeklik destekli uygulamalar daha hızlı geliştiriliyor.
Quallcomm çipleri sayesinde artırılmış gerçeklik destekli uygulamalar daha hızlı geliştiriliyor.

Qualcomm Technologies, Münih’teki Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda Qualcomm Vision Intelligence platformları için yeni akıllı kameraları vitrine çıkardı.

Takip etme, insanların ve objelerin kimliklerini belirleme, sınıflandırma gibi yapay zeka ve makine öğrenmesi kullanımlarında, Qualcomm Vision Intelligence 400 & 300 Platformları özel üretilmiş QCS605 ve QCS603 çip üzeri sistemlerini kullanıyor.

Platform serisi aynı zamanda kanıtlanmış bağlantı, üst seviye ses ve donanım temelli güvenliğin entegrasyonuyla IoT cihazlarının gelişimine iyileştirilmiş güvenlik seçenekleri ile destek vererek Android ve Linux temelli yazılım platformları ve geliştirilmiş kamera yazılım geliştirme kitleri girişimler, farklı sektörler ve tüketici uygulamaları için heyecan veren yeni imkanları geliştirecek şekilde iyileştirildi.

Microsoft IoT Satış Başkan Yardımcısı Rodney Clark, “Bizim Microsoft Azure IoT çözümleri için Vizyon Yapay Zekâ Geliştirme Kitimiz Qualcomm Vision Intelligence 300 Platformunu içeriyor. Müşteriler ve yazılım mühendislerine yapay zekâ özelliklerini daha ulaşılabilir kılarak yenilikler yapmasına yardımcı oluyor ve cihaz Qualcomm QCS603 çip üzeri sistemini kullanarak yapay zeka performansının iyileştirilmesi için donanımı hızlandırarak çeşitli senaryolarda yeni çözümler üretilmesini kolaylaştırıyor,” açıklamasını yaptı.

IoT’nin gelişim çağını besleyecek teknolojiler

Qualcomm Technologies İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Jeffery Torrance ise, “Uygulama işlemcisi teknolojimizin gücünü ve güvenliğini arttırarak platformumuza geniş müşteri tabanımızla çözümler getiriyoruz ve kurduğumuz kamera ekosistemiyle akıllı kameraların heyecan verici evrimini ilerletiyoruz,” açıklamasını yaptı. Torrance sözlerine “Günümüzde kameralar üst düzey bağlantı ve birlikte çalışabilme özelliklerini gerektiriyor, güçlü heterojen programlama, yapay zekâ yetenekleri ve güvenlik için korumaları sağlamak konusunda Qualcomm Technologies tamamen uygun niteliklere sahip. Görsel zeka için her gün yeni uygulamalar ortaya çıkıyor ve şimdi IoT’nin gelişme devrine katkıda bulunacak ürünlerle müşterilerin farklılaştırılmış teknolojileri daha hızlı ve amacına ulaşan bir biçimde kullanabilmelerini sağlayacak bir ekosistemimiz var.” şeklinde devam etti.

#Qualcomm
#kamera
#akıllı telefon
#yapay zeka
5 yıl önce