|

Rusya hükümeti popüler uygulamaya para cezası kesti

Rusya hükümeti kullanıcı verilerini paylaşmayı reddeden mesajlaşma uygulaması Telegram’a para cezası kesti.

Yeni Şafak
10:51 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:57 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
2013 yılında geliştirilen mesajlaşma uygulaması yaklaşık 65 milyon kişi tarafından kullanılıyor.
2013 yılında geliştirilen mesajlaşma uygulaması yaklaşık 65 milyon kişi tarafından kullanılıyor.

Popüler mesajlaşma uygulamalarından olan Telegram ile Rusya hükümeti arasında yakın zamanda başlayan gerginlik devam ediyor. Rusya hükümeti, Telegram’dan kişisel verileri istedi ancak firma bu talebi reddetti. Bu nedenle 800 bin Ruble yani yaklaşık 14 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, daha önce kullanıcıların mahremiyetine duydukları saygı nedeniyle tek bir baytlık özel verinin bile hükümetle paylaşılmayacağının sözünü vermişti. Ancak bunun ardından Rusya Federal Güvenlik Servisi ile ters düşmüştü. Rusya hükümeti, popüler mesajlaşma uygulamasının, teröristlerin büyük çapta eylemler gerçekleştirmek için bir iletişim kanalı olarak kullanılabileceğini ve bu nedenle kişisel bilgilerin paylaşılması gerektiğini söylüyor.

  • Pavel Durov, Rusya’da popüler olarak kullanılan sosyal ağ VK üzerinden paylaştığı yazıyla, söz konusu talebin anayasaya aykırı olduğunu ve vatandaşların gizliliğini ihlal ettiğini paylaştı. Rusya Federasyonu Anayasasının 23. Maddesi gereği, yazışmaların, telefon konuşmalarının, posta, telegraf ve diğer iletişim kanallarının gizliliğine dikkat çekti.

Telegram ile Rusya hükümeti arasında yaşanan bu tartışmaların nasıl sonuçlanacağı büyük merak konusu.

#Telegram
#Rusya
#Uygulama
6 yıl önce