|

Samsung Galaxy S9'daki ekran sorunu telefonların geri çağrılmasına sebep olabilir

Samsung’un yeni tanıttığı amiral gemisi Galaxy S9’u satın alanlar büyük bir şok yaşadı. Güney Koreli teknoloji devinin en yeni cihazının ekranında ölü piksel sorunu bulunuyor.

Yeni Şafak
11:46 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 11:51 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Samsung Galaxy S9 kullanıcıları ölü nokta ve ağır dokunmatik ekran sorunu nedeniyle şikayetlerde bulunuyor.
Samsung Galaxy S9 kullanıcıları ölü nokta ve ağır dokunmatik ekran sorunu nedeniyle şikayetlerde bulunuyor.

Samsung, geçtiğimiz hafta Galaxy S9 ve Galaxy S9+ amiral gemilerini ön siparişle satın alan müşterilere teslim etmeye başladı. İlk etapta satın alan kişiler cihazdan memnunken, bir hafta geçmeden birçok kullanıcı cihazın ekranında ölü noktalar olduğu yönünde şikayetlerde bulundu. Kullanıcılar tarafından yapılan açıklamalara göre genellikle cihazın ekranının üst kısımlarında meydaan gelen ölü noktalar firmanın zor günler geçirmesine neden olabilir. Bu sorun bazı kullanıcıların ekranın üst kısmındaki bazı noktalarda dokunmatiğin kullanılamamasına yol açabiliyor.

Şikayet sitelerinde yer alan kötü yorumların fazla olması donanımsal bir sorunun olduğuna işaret ediyor. Samsung kontrolünde ilerleyen ölü nokta sorunu, ilerleyen dönemde nasıl sonuçlanacak henüz belli değil. Firma bu sorunla karşılaşan kişilere hiçbir zorluk çıkarmadan cihaz değişimi yapıyor ancak bu sorunun tüm cihazlarda olması kullanıcıları tedirgin ediyor.

Dokunmatik ekran yavaşlığı ve ölü nokta

Galaxy S9 kullanıcılarından bazıları da ölü nokta sorunu dışında telefonlarının bazı bölgelerinde dokunmatiğin daha yavaş çalıştığını belirtiyor. Samsung, bu konunun daha büyük sorunlara yol açmaması için hızlı bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. Bunun için müşterilerine kendileriyle iletişime geçmelerini isteyen firma, şikayetler daha da artarsa Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerini geri çağırmak zorunda kalabilir.

OLED ekran konusunda dünyanın en büyük üreticisi olan Samsung, en dişli rakibi olan Apple’ın iPhone X modeli içinde ekran üretmişti.

#Samsung
#Galaxy S9
#Amiral gemisi
6 yıl önce