|

Samsung kilit için avuç içini kullanacak

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, mobil cihazlarımızın güvenliğini sağlayan biyolojik güvenlik önlemlerine bir yenisini daha ekliyor. Yeni alınan patente göre Samsung’un yeni cihazları avuç içimizle açılacak.

Yeni Şafak
15:56 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 16:01 - 1/12/2017 Cuma
AA
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, mobil cihazlarda biyolojik güvenlik önlemleri arasında bir yenisini daha ekliyor.
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, mobil cihazlarda biyolojik güvenlik önlemleri arasında bir yenisini daha ekliyor.

İnsanların tüm kişisel bilgilerinin mobil cihazlara taşıdığı günümüzde, cihazların güvenliğini sağlayan önlemler hayat kurtarır bir hal almaya başladı. Özellikle kişiye özel güvenlik önlemleri üzerinde çalışan teknoloji devleri, bu konu üzerinde daha düşecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi mobil cihazlarda biyolojik güvenlik olarak parmak izi okuyucu ve Face ID gibi birçok teknoloji geliştirilerek kullanıldı. Bu güvenlik önlemlerinde en zor aşılanı ve pratik olanı parmak izi sensörler oldu. Bu durumu göz önünde bulundurmuş olsa gerek ki, Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni bir patent aldı.


Aldığı patente göre yeni nesil cihazların güvenlik kilidi, avuç içi izi ile açılacak. İnsan vücudunda tıpkı diğer biyolojik güvenlik önlemleri gibi herkes de farklılık gösteren avuç içi izlerini kullanmak isteyen teknoloji devi, bu izleri yine kamera ile tarama yoluna gidecek. Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz üzere avuç içi kameraya tutularak kilit ortadan kaldırıla bilecek.


Lakin Samsung yeni aldığı patent de parmak izi okuyucu ve Face ID ye göre pratik bir çözüm olarak karşımıza çıkmıyor. Şimdiye kadar geliştirilen biyolojik güvenlik önlemlerinde parmak izi okuyucu hala hem pratiklik hem de güvenli.

#Samsung
#Patent
#biyoloik güvenlik
6 yıl önce