|

Samsung'un geliştirdiği otomobil paneli tanıtıldı

Samsung’un merakla beklenen yeni otomobil paneli duyuruldu. Fütüristik bir tasarıma sahip olan kontrol paneli, sürücü ve yolculara büyük kolaylıklar sağlayacak.

Yeni Şafak
11:13 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:18 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Samsung ve Harman ortaklığının ürünü olan panele dijital kokpit ismi verildi.
Samsung ve Harman ortaklığının ürünü olan panele dijital kokpit ismi verildi.

Samsung’un günümüz otomobillerinde kullanılan bilgi-eğlence sistemleri için Harman ile ortak yürüttüğü çalışmanın ilk meyvesi ortaya çıktı. Otomobillere kontrol paneli geliştiren iki şirket, bu alana büyük bir yenilik kazandıracak. 2020 yılında piyasaya çıkarak otomobillere entegre edilmesi planlanan panelde web tarayıcı ve TV özellikleri de yer alıyor.


Elbette yetenekleri bunlarla sınırlı değil. Panelin internet bağlantısı sayesinde evlerde bulunan akıllı cihazlara bağlanarak bunları da kontrol edebileceksiniz. Örneğin sesli komutla eve giderken ısıyı ayarlayıp, fırını çalıştırmak gibi düşünebilirsiniz.


Tasarım konusunda da şu an için oldukça başarılı görünen panel, kullanıcılara sürüş esnasında büyük kolaylıklar sağlayacak. Henüz kesin olarak açıklanmasa da Volkswagen, Renault, Mitsubishi ve Nissan’ın bu paneller için Samsung ile çalıştığı iddia ediliyor. Samsung, bu paneli ile otomobil sektöründe trend haline gelen iç mekan dijitalleşmesi için önemli bir üretici haline gelecek.

#Samsung
#Otomobil
#Harman
5 yıl önce