|

Şarj istasyonlarına gerek kalmadı

Elektrikli araçların en büyük sorunu olan şarj istasyonu sorununa, Ubitricity adındaki Alman firması akılcı bir çözüm getiriliyor. Firma, ürettikleri bir piriz sayesinde herhangi bir şehirde bulunan tüm elektrik direklerini birer şarj istasyonuna dönüştürmeyi planlıyor.

Yeni Şafak
14:19 - 17/11/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Pahalı şarj istasyonları kurmaya son verecek bir proje geliştirildi.
Pahalı şarj istasyonları kurmaya son verecek bir proje geliştirildi.

Yenilenebilir enerji ile çalışan araçların yaygınlaşması ile birlikte ortaya çıkan şarj sorunu, kurulacak yeni süper şarj istasyonları ile giderilmeye çalışıyor. Lakin oldukça maliyetli olan bu istasyonların kurulması için yapılan yatırımlar, henüz ne yazık ki soruna merhem olamıyor.


Maliyetleri aşağılara çekebilmek ve araçların her yerde şarj edilebilmesini sağlayacak projeler üzerinde çalışan Alman Ubitricity Şirketi, soruna gerçekten çözüm getirecek bir proje sundu.


Firma geliştirdikleri prizleri elektrik direklerine monte ederek araçların her an ve her yerde şarj edilebilmesini sağlayacak. Nerede ise araçların gidebildiği her yere uygulanabilecek bu yöntem sayesinde dünya üzerinde elektriğin ulaştığı her nokta bir şarj istasyonuna dönüştürülebilecek.


Tüketilen elektrik ise üzerine sayaç yerleştirilmiş akıllı şarj kabloları ile hesaplanacak ve kişiye faturalandırılacak.


Ubitricity’nin kurucusu Frank Pawlitschek söz konusu teknolojinin gelişim hedefini söyle açıkladı:

  • “Araçların park edildikleri yerlerde priz bulunması gerekir. Ancak her yere pahalı teknolojiler yerleştirmek mantıklı bir çözüm olmazdı. Bizim sistemimizde yapmanız gereken tek şey kendi şarj kablonuzla aracınızı park ettiğiniz yerlerde şarj etmek; bunun için de şehrin her bir alanına bu şarj soketlerini yerleştirmeliyiz.”

Berlin’de yaklaşık 100 adet sokak lambasında test edilen teknoloji 300 ile 500 euro arasında bir paraya mal oluyor. Projenin onay görmesi durumunda sokak lambalarının haricinde evler iş yerleri ve park alanlarına da bu prizlerden yerleştirilmesi planlanıyor.


#Ubitricity
#Elektrikli otomobil
#Şarj istasyonu
٪d سنوات قبل