|

Snapchat Hikâye Listeleri özelliği getiriyor

Popüler sosyal medya servisi, Hikâye listeme özelliğini yakında dağıtacak. Yeni güncelleme ile kullanıcıları sevindiren iki güzel düzenleme yapılacak.

Yeni Şafak
13:44 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:44 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Snapchat hikaye moduna iki yeni özellik katacak.
Snapchat hikaye moduna iki yeni özellik katacak.
Snapchat

uygulamasının en popüler özelliklerinden biri olan Hikâye moduna yeni özellikler geliyor. Sosyal ağın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, hikâye modunu sıkça kullananları sevindirecek gelişmeler paylaşıldı.



Otomatik ilerleme özelliği kaldırıldı


Yapılan duyuru da ilk dikkat çeken detay,

otomatik ilerleme özelliğinin kaldırılması

oldu. Yani kullanıcılar, arkadaşlarının paylaştığı hikâye ve videoları arka arkaya otomatik olarak izleme derdinden kurtulacak. Kullanıcılar ekrana dokunmadığı sürece hikâyeler otomatik olarak ilerlemeyecek. Bu kullanıcıların tepkisini çeken konuda yapılan önemli bir düzenleme.



Diğer bir iyileştirme ise 'hikâye listeleri' adını taşıyan yeni özellik.

Bu özellik ile artık kullanıcılar, arkadaşlarının paylaşımlarını hangi sırayla izlemeyi seçmelerine olanak sağlanıyor. Yani Snapchat kullanıcıları birden fazla hikâyeyi manuel olarak seçip ekranın alt kısmındaki butona basarak belirlenen sıra içinde izleyebilecek.



Hikâye listeleri kalıcı değil


Yeni özelliğin en kötü yanı ise listelerin kalıcı olmaması olacak gibi gözüküyor. Kullanıcıların oluşturdukları listeler, bir süre sonra otomatik olarak kalkıyor. Buna ek olarak kullanıcılar izledikleri videoları da listelere kaydedemiyor. Yani listeleri her seferinde oluşturmak gerekiyor.



Bu arada Snapchat bloğunda yer alan açıklamada söz konusu listelerin içinde reklamların da olacağı bildirildi. Snapchat'in bu yeni özellikleri 'şimdilik' Android kullanıcılarından bazılarına sunulmuş durumda fakat kısa bir sürede tüm kullanıcılara ulaştırılacağı sözü verildi.



#Snapchat
#hikaye listeleri
#snapchat hikaye
7 yıl önce