|

SpaceX marsa gidecek Falcon Heavy roketini test etti

Elon Musk tarafından kurulan uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, Mars'a gidecek roketi Falcon Heavy'nin ilk test videosunu yayınladı. Bu yılın sonunda çalışır hâle gelecek olan dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy, yaklaşık 54 ton kargoyu yörüngeye taşıyabilecek.

Yeni Şafak
12:47 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 12:48 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Falcon Heavy ile 2020 yılına kadar Mars'a 2 turist götürülecek.
Falcon Heavy ile 2020 yılına kadar Mars'a 2 turist götürülecek.

Dünyaca ünlü uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, dünyanın en güçlü roketi olarak nitelendirilen Falcon Heavy roketinin önümüzdeki sene Mars’a gerçekleştireceği yolculuktan önce testlerine başladı.

Twitter’da yayınlanan ilk test videosuna göre Teksas’taki geliştirme merkezinde bulunan roketin, ilk statik alev testini tamamladığını görülürken yaklaşık 54 ton kargo taşıyabildiği test edildi.


Bir önceki roket olan Falcon 9’dan 3 kat daha fazla kargo taşıma özelliğine sahip roket, önümüzdeki sene gerçekleşecek Mars yolculuğunda 14 ton kargo taşıması planlanıyor.

Üç adet Falcon 9 çekirdeğinden oluşan Falcon Heavy’nin itiş gücü yaklaşık olarak 18 adet Boeing 747 uçağına denk geliyor.


Herbir deneme atışı için 90 milyon dolara mal olurken SpaceX şirketinin uzaya turist taşıma projesini de Falcon Heavy roketiyle gerçekleştirmesi bekleniyor.



#SpaceX
#Mars
#Falcon Heavy
7 yıl önce