|

TEKNOFEST İstanbul başladı

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul başladı. İstanbul 3. Havalimanı’nda başlayan TEKNOFEST’e sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Şafak
09:15 - 20/09/2018 jeudi
Güncelleme: 12:53 - 20/09/2018 jeudi
TEKNOFEST'e 42 ilden 10 bin genç katılacak.
TEKNOFEST'e 42 ilden 10 bin genç katılacak.

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul 3. Havalimanı’nda başladı. yenisafak.com Teknoloji ekibi 3. Havalimanı’nda başlayan TEKNOFEST İstanbul'u yerinde ziyaret ederek TEKNOFEST'e dair tüm detayları paylaşacak

Ayakları yere basmayan festival TEKNOFEST İstanbul, Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-23 Eylül’de İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenecek. TürkMedya’nın medya sponsorluğunu üstlendiği TEKNOFEST İstanbul; Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra havacılık gösterileri, seminerler, uluslararası girişim zirvesi ve aktiviteleri ziyaretçilerine sunacak. TEKNOFEST, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ( TSK) ‘çelik kanatları’nı ağırlayacak. TSK envanterinde yer alan uçak ve helikopterler ziyaretçilerle buluşacak. ‘Uçan Kale’ olarak nitelendirilen A400M uçağı ve CH-47 Chinook helikopteri yer alıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığının göz bebeği konumunda olan Türk Yıldızları, F-16 uçaklarıyla gösteri yapan sayılı gösteri timleri arasında yer alan Solotürk şovlarıyla heyecanı en üst seviyelere çıkaracak.

Nefes kesen yarışmalar ve gösteriler

Türk Hava Kuvvetlerinin en önemli vurucu gücünü oluşturan F-16, görülebilecek uçaklar arasında yer alıyor. F-4 Phantom da festivale renk katacak bir diğer avcı uçağı olacak. Katıldığı etkinliklerde ilgi odağı olan T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri TEKNOFEST’te sergilenecek, ayrıca 2 Atak gösteri yapacak. Başlangıç uçuş eğitiminde kullanılan KT-1T uçağı, jet motorlu eğitim uçağı T38, Sikorsky S-70 ve SH-70 SeaHawk helikopterleri de sergilenecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından özgün olarak geliştirilen hava araçları da festivalde yer alacak. Seri üretim aşamasına gelen insansız hava aracı ANKA, yeni nesil eğitim uçağı Hürkuş, geliştirme çalışmaları devam eden ve ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Özgün Helikopter T625, tasarımı süren Jet Eğitim ve Yakın Destek Uçağı Hürjet festivalde görülebilecek.


Havalı patentler

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), “Havalı bir fikrin mi var?” ve “Patent uzmanı ile buluş” sloganıyla yeni buluş ve fikirleri TEKNOFEST’e taşıyor. TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda bugün kapılarını açacak olan TEKNOFEST’te Kurumun stant kurarak danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi. Asan, “TÜRKPATENT’in, üniversite öğretim üyelerine sunmuş olduğu Patent Randevu Sistemi, TEKNOFEST’e özel olarak havacılık ve uzay teknolojileri temalı gerçekleştirilecek. Ücretsiz danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen katılımcılar, fuar öncesinde ve fuar süresince taleplerini patentrandevu@turkpatent.gov.tr adresine iletebilecekler.” dedi.

Milli savaş uçağı sürprizi

Havacılık ve Uzay Sanayii, TEKNOFEST kapsamında sanal ortamda hangarını ziyaretçilere açacak. Uygulamayla şirketin ürettiği ve geliştirme çalışmaları yürüttüğü uçak ve helikopterler birebir ölçülerinde yakından görülebilecek. Gözlüğü takanlar, kendilerini içinde insansız hava aracı ANKA, Milli Muharip Uçak, T625 helikopteri, Göktürk-2 uydusu, jet eğitim ve yakın destek uçağı Hürjet, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve Atak helikopterinin yer aldığı bir sanal hangarda bulacak. Ziyaretçiler ellerindeki kontrol cihazını kullanarak hangar içinde, ürünler arasında ve etrafında dolaşabilecek, gerçekte yaklaşamayacakları mesafelerden ürünleri görebilecek. Uygulama kapsamında ürünler gerçek boyutlarıyla incelenebilecek, teknik özellikleri hakkında bilgi alınabilecek, ürünlerle ilgili tanıtım filmleri izlenebilecek.

#TEKNOFEST
#İstanbul
#Festival
#teknoloji
il y a 6 ans