|

Televizyona yansıyan bu görüntü herkesi korkuttu

ABD’nin en çok izlenen televizyon kanallarından Fox 6 News ekranlarına yansıyan görüntüler, insanların dakikalarca UFO korkusu yaşamasına neden oldu. Ekranlara yansıyan bu görüntüde sürü halinde hareket eden ışık hüzmeleri hakkında ise hala bir açıklama yapılmadı.

Yeni Şafak
14:40 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:43 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Televizyon ekranına yansıyan bu görüntüler, sosyal medya UFO tartışmalarının alevlenmesine neden oldu.
Televizyon ekranına yansıyan bu görüntüler, sosyal medya UFO tartışmalarının alevlenmesine neden oldu.

ABD’nin en çok izlenen televizyon kanallarından Fox 6 News, sabaha karşı yaptığı yayına akıllara durgunluk veren görüntü yansıdı.

Milwaukee eyaletinin sabaha karşı görüntüsünü ekranlara taşıyan Fox 6 News kanalı, izleyenlerin korkulu dakikalar yaşamasına neden oldu. Kanalın yaptığı yayında tam güneş doğmadan önde durmaksızın adeta bir balık sürüsü gibi hareket eden ışık hüzmeleri görüldü.


Bu ışık hüzmelerini canlı canlı izleyen insanların aklına ilk olarak UFO olabileceği fikri geldi. Bu görüntülere anlam veremeyen insanların haricinde kanal da dahil kimse görüntülerin ne olduğu hakkında bir bilgi paylaşmadı ve sosyal medya UFO söylentileri ile çalkalanmaya başladı.

Söz konusu olaya Namelockab isimli bir Reddit kullanıcısı ise en mantıklı yorumlardan birini yaptı ve açıklamada şunları söyledi:

  • “Sürü davranışları üzerine çalışan bir uzmanım. Bu görüntüler hakkında kesin bir yorum yapmak için pek çok görüntü işleme tekniği gerekiyor. Işıkların görünümünden yola çıkarak bir pozlama hatası olduğu ihtimalini düşünüyorum. Ancak ne olduklarına gelince bir şeyler söylemek zorlaşıyor.”
  • “Işıkların yaptıkları hareketler, hayvan gruplarının ortak bir özelliği alan, koordine edilmiş dönüşlere benziyorlar. Açıkçası balıkların yüzme hareketine oldukça benziyor. Sağa, sola, yukarı, aşağıya ve belirli hızlarda olmayan hareketler görünüyor. Pencereye yansıyan ve görüş alanı dışında kalan kalabalık bir akvaryum olması ihtimali aklıma geliyor. Zaten dikdörtgen bir alana sıkışmış gibi hareket ediyorlar. Işıktan dolayı balık tankı yansımadan filtrelenmiş ve sadece balıkların yansıttıkları ışıklar cama yansımış olabilir.”
#UFO
#TV yayını
#Işık güzmesi
6 yıl önce