|

Tesla Çin'de fabrika kurmak için anlaşma yaptı

Çin pazarına girmek istediğini ve potansiyel üretim tesisi kurabileceği bölgeleri inceleyen Tesla, Şangay hükümeti ile anlaşmaya vardı. Üretimini ABD’de gerçekleştiren firma daha öncesinde yerel marketler için farklı üretim tesisine ihtiyacı olmadığını söylemişti.

Yeni Şafak
11:28 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:33 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Tesla'nın California tesisinin dışındaki teslime hazır Model 3'ler.
Tesla'nın California tesisinin dışındaki teslime hazır Model 3'ler.

Tesla Motors, Şangay hükümeti ile anlaşarak şehirde bulunan serbest ticari bölgede yeni bir üretim tesisi kurmak için izin aldı. The Wall Street Journal’ın haberine göre firma bu bölgede tesis planları hakkında bazı kişiler ile görüşmeler yapmaya başladı.

  • Tesla’nın bu senenin başında yaptığı açıklamada, Çin piyasasına girmek istediğini ve potansiyel üretim tesislerini incelediğini belirtmişti. Firma, üretiminin büyük kısmını ABD’de gerçekleştireceğini ve dünya çapında erişimin sağlanabilmesi için yerel tesislere ihtiyacı olmadığını da söylemişti.

Anlaşmanın en ilginç yanı ise, Tesla’nın bu bölgedeki fabrikanın sahibi olması. Genellikle büyük şirketler, bu tür anlaşmalarda yerel bir üretici ile ortaklık kurmak zorunda kalıyor ancak Tesla bu genellemenin dışında kalıyor. Tesla, kendi fabrikasının sahibi olacak ilk yabancı otomobil üreticisi olsa da, muhtemelen %25 ithalat vergisine takılacak gibi görünüyor.

  • Çin hükümeti fosil yakıtla çalışan araçların satışını sonlandırma kararı için adımlar atmaya başladı. Tesla’nın kendi fabrikasın kurması 1,4 milyar kişilik büyük bir pazara hızlı bir giriş için mükemmel bir fırsat olacak gibi görünüyor.

#Tesla
#Çin
#Otomobil
6 yıl önce