|

Tesla hepsine yeni sistem kuracak

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya, Twitter üzerinde eleştiri geldi. Şarj istasyonlarında kömürlü sistemin kullanılmasına tepki gösteren bir doğasevere, Tesla’nın kurucusu Elon Musk’tan yüreklere su serpecek bir cevap geldi.

Yeni Şafak
11:39 - 10/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:41 - 10/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Elektrikli otomotiv devi Tesla, hızlı şarj istasyonlarını güneş enerjisi panelleri ile donatacak.
Elektrikli otomotiv devi Tesla, hızlı şarj istasyonlarını güneş enerjisi panelleri ile donatacak.

Elektrikli otomobilde öncü firma Tesla, son dönemde bütçe dostu yeni otomobili Model 3 ile gündeme gelmeye devam ediyor. Geliştirdiği elektrikli otomobiller ve şarj teknolojileri ile kullanıcılarını oldukça memnun eden Tesla, hızla dünya çapında kurmayı hedeflediği şarj istasyonları nedeni sevenleri tarafından eleştiriye maruz kalmıştı.

Başlangıçta şarj istasyonlarındaki enerjiyi kömür aracılığı ile elde eden firma, ilk defa yenilenebilir enerji prensibinde fire vermek zorunda kalmıştı ama şirketin kurucusu dahi çocuk Elon Musk Twitter'dan gelen bir eleştiriyi yanıtlayarak doğaseverlerin gönlüne su serpti. Tweet’e verdiği cevapta tüm hızlı şarj şarj istasyonlarında güneş enerjisi kullanacağının müjdesini veren ünlü CEO, çalışmalarının bu yönlü hızla devam ettiğini müjdeledi.


Sizde taktir edersiniz ki söz konusu yenilene bilir enerji son dönemde hızlı gelişen ve yaygınlaşan bir teknoloji. Yıllarca katı atık sisteminden temiz enerjiye geçmek kolay olmayacaktır. Lakin dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin yaptıkları yatırımlar sayesinde bu teknoloji hızla yayılmaya ve gelişmeye devam ediyor. Eminiz ki yenilenebilir enerji kullanımı, bu çalışmalar sonucunda çok kısa süre içerinde tüm insanlığın kullanımına sunulacak.

#Tesla
#Elon Musk
#Yenilenebilir enerji
#Hızlı şarj
7 yıl önce