|

Tesla sahipleri Porsche Taycan'ı tercih ediyor

2019 yılına damga vuracak otomobillerden biri olan Porsche Taycan, daha önceden Tesla kullanan kişilerin büyük ilgisiyle karşılandı. Porsche CEO’su konuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
16:04 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:09 - 2/01/2019 Çarşamba
Diğer
Porsche Taycan
Porsche Taycan

Porsche’nin bu yıl satışa sunacağı ilk elektrikli modeli Taycan, şimdiden büyük bir ilgiyle karşılandı. Geçtiğimiz haftalarda ön sipariş müşterilerinin 10 bini geçtiği belirtildi. Firmanın CEO’su Klaus Zellmer araca ilginin büyük oranda Tesla kullanıcılarından geldiğini söyledi.

Zellmer açıklamasında şu sözlere yer verdi:

  • “Tesla'ya çok ama çok saygımız var ama eminiz ki birçok Porsche müşterisi, elektrikli batarya, dijital eğlence sistemi gibi Porsche'den bekledikleri birçok şeyi bulamadıkları için başka markalara gittiler. Ancak enteresan olan, Taycan için kayıt yaptıranların yarısından fazlasının daha önce bir Porsche aracı olmamış. BMW, Mercedes ve Audi gibi diğer markalardan gelen çok fazla insan var. Ancak ilginç olan, diğer markalardan en fazla Tesla müşterileri geliyor. Anlıyoruz ki Tesla'ya olan ilgileri, markamıza olan heveslerini engelleyememiş."

Rekabetin her alanda kaliteyi getirdiği su götürmez bir gerçek. Bu nedenle elektrikli otomobiller için Porsche Taycan’ın satışa sunulması önemli bir dönüm noktası olabilir. Otomotiv dünyasındaki dönüşümün öncüsü olan Tesla’nın yeni adımını da merakla bekliyoruz.

#Porsche
#Taycan
#Elektrikli otomobil
5 yıl önce