|

Tesla'nın son bombası yolda: Model 3

Model S ve Model X ile büyük ses getiren Tesla'nın son şaheserine geldi sıra!

Yeni Şafak ve
13:32 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:37 - 3/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Otomobil üreticileri yeni modellerini tanıtacağı zaman, bu araçların birçok özelliğini duyurur ve tasarımını insanların beğenisine sunar. Genellikle tanıtımlar için dünyaca ünlü otomobil fuarları tercih edilir. Fakat Tesla Motors için bu olay biraz farklı cereyan ediyor.



Model S ve Model X isimli elektrikli otomobilleriyle otomotiv dünyasında büyük yankı uyandıran ve sektöre hızlı bir giriş yapan Tesla, Model 3'ü

Tesla Motors bildiğimiz gibi modellerini tanıtmak için ayrı bir etkinlik oluşturuyor. Bunu, Apple'ın yeni iPhone modelini tanıtmak için oluşturduğu etkinlik gibi düşünebilirsiniz. Örneğin Model X, yaklaşık 4 ay önce şirketin kurucusu ve CEO'su Elon Musk tarafından bu şekilde tanıtılmıştı:




Tesla, Model 3'ü önümüzdeki ay gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor. En azından Elon Musk'ın söyledikleri bunu gösteriyor. Ve yine Musk'a göre bu tanıtımda Model 3'e dair kısa ve öz bilgiler verilmesi planlanıyor. ABD'li girişimci Fransa'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada Model 3 için “Yeni aracımızın ilk fotoğrafını Mart ayının sonunda yayınlamayı düşünüyoruz ancak bu konuda biraz nazlı olacağız ve size Model 3'e dair tüm detayları vermeyeceğiz. Ta ki seri üretim zamanı yaklaşana kadar." İfadelerini kullandı.



Tabii ki bu hamlenin bazı sebepleri de var. Öncelikle Musk, Model 3'e dair küçük detaylar vererek insanlarda heyecan oluşturmayı hedefliyor. Zira Model 3'ün çıkışı için verilen tarih 2017. Yani muhtemelen önümüzde 1 seneden fazla süre var. Bu nedenle Tesla (özellikle ABD'de) insanların Model 3 için beklentisini canlı tutmak istiyor.



Tesla Model 3 için öngörülen tarih 2017 fakat o da kesin değil. Çünkü öncelikle Tesla'nın Panasonic ile ortak inşa ettiği

yani dev pil fabrikasının açılması gerekiyor ki burada Model 3 için uzun menzilli yen nesil bataryalar üretilecek.







Yazımızda defaatle belirttiğimiz gibi Tesla Model 3'e yönelik bilgiler oldukça kısıtlı. Şimdilik bildiklerimiz aracın D segment yani Audi A4, BMW 3 serisi ve Mercedes C serisine rakip olacağı yönünde. Ayrıca menzilinin tam şarjlı halde yaklaşık 320 km olması planlanıyor. Öngörülen satış fiyatı ise ABD'de 35 bin dolar.



#tesla
#tesla motors
#model s
#model x
#model 3
#elon musk
#gigafactory
#panasonic
8 yıl önce