|

Toyota 68 bin C-HR ve Prius’u geri çağırıyor

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, popüler hibrit modelleri C-HR ve Prius'taki elektronik arızadan dolayı binlerce aracı geri çağırma kararı aldı. Potansiyel arızaya sahip araçlar yetkili Toyota bayilerine çağrılacak ve ücretsiz değişimi sağlanacak.

Yeni Şafak
11:29 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 10:03 - 2/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Japon otomotiv devi Toyota, hibrit motor teknolojisinin öncülerinden biri.
Japon otomotiv devi Toyota, hibrit motor teknolojisinin öncülerinden biri.

Japon otomotiv devi Toyota’nın hibrit motor teknolojisi üzerinde uzun zamandır çalışmalar yaptığı biliniyor. Bu doğrultuda ilk olarak Prius modelini çıkaran Toyota, sonrasında Yaris Hybrid ve C-HR gibi modellerle hibrit teknolojisindeki ürün gamını genişletti.

Gelgelelim C-HR ve Prius’ta elektronik sorunlar tespit edildi ve Toyota yaptığı açıklamada toplamda 68,500 aracın geri çağrıldığını duyurdu. 28,600 C-HR’ın elektronik park freninde arıza tespit edildi. 2012-2015 yılları arasında üretilen 39,900 Prius’ta ise sürüş esnasında güç kaybının olduğu saptandı.


C-HR için yapılan açıklama şu şekilde:
  • İlgili C-HR model araçlarda elektronik park freni (EPB) düzgün çalışmayabilir. Bu durum, frenin devre dışı kalmasına veya fren uygulamasının engellenmesine yol açabilir. Ayırca EPB’nin devre dışı kalması, federal güvenlik standartlarının dışına çıkılmasına neden olacaktır.

Prius için yapılan açıklama şu şekilde:
  • Şarj edilebilir hibrit Prius’lar, uzun süreli rampa kullanımında veya ağır yüklü sürüş koşullarında elektrikli motor devredeyken arızalanabiliyor. Sigorta arızalanırsa uyarı işaretleri yanıyor. Bu durumda araç hibrit sistemi kapanabiliyor ve araçta güç kaybına yol açıyor.

Toyota yaptığı açıklamada geri çağrılan araçların, yetkili Toyota bayilerinde sorunlu parçaların ücretsiz olarak değiştirileceğini belirtti. Potansiyel arızaya sahip araçların bilgilendirmesi, Kasım 2017 – Ocak 2018 aralığında mail yoluyla yapılacak.

#Toyota
#C-HR
#Prius
6 yıl önce