|

Toyota uçan otomobil işine girdi

Dünyanın en değerli otomobil şirketi Toyota, Japonya’da uçan otomobil teknolojisi üzerine çalışma yapan mühendislerden oluşan bir gruba destek verdiğini açıkladı. Böylece Japon otomobil devi 500 bin dolar yatırım yaparak uçan otomobil teknolojisine giriş yapmış oldu.

Yeni Şafak ve
11:05 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Toyota 500 bin dolar vererek uçan otomobil Skydrive'ı geliştirme işine yatırım yapmış oldu.
Toyota 500 bin dolar vererek uçan otomobil Skydrive'ı geliştirme işine yatırım yapmış oldu.

Dünyanın en değerli otomobil şirketi olan Toyota, uçan otomobil teknolojisi üzerine ilk yatırımını yaptı.

BBC’nin haberine göre Japonya’da faaliyet gösteren Cartivator isimli şirketin “startup” projesine yatırım yapan Japon otomobil devi, yaklaşık 500 bin dolar yatırdığını duyurdu.

Önümüzdeki yıllarda piyasaya çıkması beklenen ve otomotiv devlerinin üzerine yatırımlar yaptığı uçan otomobil teknoloji üzerine ilk yatırımını yapan Toyota, Cartivator adlı şirketin ürettiği projelere 500 bin dolar yatırarak hem projelerin hızlanmasını sağlamak hem de uçan otomobil teknolojisinden uzak kalmamak için böyle bir yatırım yaptığı düşünülüyor.

Japonya’da faaliyet gösteren ve orta ölçekli bir şirket olan Cartivator ise şu sıralar Skydrive isimli özel bir otomobil motosiklet üzerine çalışıyor. Drone’a benzer yapısıyla havada hareket edebilen araç, yerde ise 3 tekerleğiyle hareket ediyor.


Mevcut uçan otomobil çalışmaları içerisindeki en küçük model olan Skydrive, 2,9 metre uzunluğa ve 1,3 metre genişliğe sahip. Küçük olduğu için şehir içi kullanımda efektif şekilde kullanılabilecek olan Skydrive, her türlü boşluktan faydalanarak rahatlıkla hareket edebilecek olarak tasarlanıyor.

2020 yılındaki Tokyo Olimpiyatları’nda bütün dünyaya gösterilmek istenen Skydrive şimdilik otomobilden ziyade uçan bir motosikleti andırsa da Toyota’yla yapılan anlaşma sonrası aracın daha da gelişmesi ve seri üretimine başlanması bekleniyor.



#Toyota
#Skydrive
7 yıl önce