|

Trump’ın telefonundan o uygulama kaldırıldı

Siber güvenlik anlamında adından sıkça söz edilen ABD Başkanı Donald Trump’ın iPhone cihazından, bir uygulama daha kaldırıldı. Kaldırılan uygulama ile birlikte ABD Başkanı’nın elinden internete erişim hakkı da alınmış oldu.

Yeni Şafak
14:25 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:38 - 7/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump'ı siber saldırılardan korumak için telefonunda hiç bir uygulamanın yüklü bulunmasına izin verilmiyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ı siber saldırılardan korumak için telefonunda hiç bir uygulamanın yüklü bulunmasına izin verilmiyor.
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ülke başkanları fiziki korumadan çok siber koruma altına alınıyor. Çünkü bu denli önemli insanlara yapılan siber saldırıların etkileri, maddi manevi küresel çapta çalkantılara neden oluyor. Hal böyle olunca
devletlerin en önemli gizli teşkilatları
dahi
siber güvenlik
alanında üst seviye performans sergilemesi gerekiyor.
Son dönemde bu konu üzerine adından sıkça söz ettiren ABD Başkanı Donald Trump, siber saldırıya maruz kalmamak için öncelikli olarak telefonunda değişiklik yaptı. Senatörlerin uyarısını dikkate alarak
elindeki Galaxy S3 model cihazın güvenli olmadığı gerekçesi ile bir iPhone telefonla değiştiren
ABD gizli servisi, cihazı teslim etmeden önce çeşitli güvenlik duvarları ile çevirdi.

Gizli servis tarafından yazılım anlamında çeşitli müdahalelerde bulunulan cihazın, ayarının değiştirilememesi ve uygulamaların aktif hale getirilememesi için tüm menünün şifrelendiği ifade ediliyor. Uygulamalar cephesinde ise sadece
Twitter’ın kullanılmasına izin verildiği
belirtilen cihazda, başka hiçbir uygulama bulunmuyor. Ayrıca cihazda yüklü olarak gelen
Safari
uygulamasının dahi yakın zamanda kaldırılarak ABD Başkanının internete girmesinin engellendiği söylenenler arasında yerini alıyor.
Şimdilik sadece
kişi listesindeki kişiler ile konuşup mesajlaşabilen Trump, birde Twitter uygulaması üzerinden Tweet
atabiliyor. Ayrıca telefona yapılan onca yazılımsal müdahaleye rağmen cihaz, iOS güncellemelerini şaşırtıcı bir şekilde otomatik olarak alabiliyor.
#Twitter
#Donald Trump
#iOS
#iPhone
7 yıl önce