|

Trump’ın zaferi sonrası nükleer sığınak arayışı

ABD Başkanlık seçimleri sonucunda Donald Trump Amerika’nın 45. Başkanı seçildi. Seçim sonrası Google’da en çok yapılan arama ise dikkat çekici: Nükleer sığınak

Yeni Şafak
17:37 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:53 - 9/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İngiltere'nin AB'den çıkışı sonrası Google arama sonuçlarında da benzer sonuçlar ortaya çıkmıştı. ABD seçimleri sonucunda Donald Trump'ın zaferini açıklaması sonrası, Google aramalarında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Tüm zamanların “en çirkin" seçim yarışı sonrası özellikle ABD vatandaşları Google üzerinde Nükleer Sığınak kelimesini aramaya

.





Detaylar incelendiğinde dünya üzerinde de benzer hareketlilik söz konusu. İngiltere, İrlanda ve Avustralya gibi bölgelerde Nükleer sığınak kelimesinde büyük bir artış söz konusu. Seçim sırasında bu kelimenin Google'da çok sık arandığı görülüyor.





ABD'deki başkanlık seçiminin galibi Donald Trump, Barack Obama'dan dış politika, ekonomi, sosyal politikalardaki mirasın yanı sıra Beyaz Saray'ı, başkomutanlığı, başkanlık uçağı ile helikopterini, makam aracını ve nükleer silah şifreleri gibi mirasları da devralacak. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden daha önce yaptığı bir açıklamada nükleer kodların Trump'a emanet edilemeyeceğini açıklamıştı. ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton'da benzer ifadeleri Twitter hesabı üzerinden paylaşmıştı.





Korku romanlarının usta isimlerinden Stephen King, 20 Ekim'de attığı bir tweetinde "Cumhuriyetçiler nükleer silahları 2 yaşındaki bir çocuğun meşrebine sahip birine teslim etmeye çalışıyor. Bu benim asla anlayamayacağım bir şey" ifadelerini kullanmıştı.





#Trump
#Donald Trump Nükleer
#Donald Trump
#Trump Nuclear
7 yıl önce
default-profile-img