|

TÜBİTAK’tan karşılıksız 200 bin TL destek

TÜBİTAK, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek, uluslararası ölçekte rekabet gücü olan teşebbüslere dönüştürülmeleri için karşılıksız 200 bin TL destek veriyor.

Yeni Şafak
10:21 - 26/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 10:25 - 26/01/2019 Cumartesi
IHA
TÜBİTAK-1512 Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşu olan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Transfer Ofisi
TÜBİTAK-1512 Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşu olan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Transfer Ofisi
TÜBİTAK-1512 Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşu olan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, BİGGWind programı kapsamında iş fikri başvurularını almaya başladı. Müracaatlar, internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.TÜBİTAK, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek, uluslararası ölçekte rekabet gücü olan teşebbüslere dönüştürülmeleri için karşılıksız 200 bin TL destek veriyor.

Yeni iş fikirleri için: "SDÜ Girişimcilik Ekosistemi"

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun Bireysel Genç Girişim Programı II. Dönemi için başvuru maratonu başladı. Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, TÜBİTAK BİGG Programı kapsamında "I. Aşama Uygulayıcı Kuruluş" seçilmişti.

Başvurular internetten yapılıyor

Bu bağlamda şartları taşıyanlar "http://bigg.sdutto.com" sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Kabul edilen projelere her türlü destek verilecek, teknik imkânlar sunulacak. TÜBİTAK ise BİGG Programı kapsamında iş fikrini onayladığı projelerin sahiplerine karşılıksız 200 bin TL kaynak aktaracak.

Teknolojik, yenilikçi, uluslararası rekabet gücü yüksek

TÜBİTAK, girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasını amaçlıyor.

Yeni mezunlar başvurabiliyor


TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim için herhangi bir lisans programından 1 yıl içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve mezuniyetinden en fazla 10 yıl geçmiş lisans, yüksek lisans ve doktora mezunları başvurabilir. Bu şartları sağlayan ve daha önce teknogirişim desteği almamış girişimci adayları TÜBİTAK- BİGG I. Aşama Uygulayıcı Kuruluş olan SDÜ TTO’nun yürüttüğü BİGGWind programına başvurarak hayallerindeki iş fikrini gerçekleştirme imkanı elde edebilecekler.
#teknoloji
#TÜBİTAK
#girişim
5 yıl önce