|

Tünelin ilk fotoğrafını Instagram'dan paylaştı

Elon Musk, son yıllarda teknoloji ve girişimcilik dünyasında hayata geçirdiği projelerle oldukça popüler oldu. Boring Company ile başladığı tünel çalışmasına dair ilk fotoğrafı kendi Instagram hesabından paylaştı.

Yeni Şafak
14:32 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:46 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Elon Musk'ın üzerindeki t-shirt'te bir tünel çizimi görülüyor.
Elon Musk'ın üzerindeki t-shirt'te bir tünel çizimi görülüyor.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın çılgın fikirler ile açtığı şirketlere artık hepimiz alıştık denilebilir. Şehirler hatta ülkeler arasındaki yolculukları uzun saatlerden dakikalara indirecek olan Hyperloop projesinin ilk aşaması tamamlanmak üzere.

Elon Musk’ın otomobilleri yer altı tünellerinde yüksek hızlarda transfer etmeyi planladığı projesinde ilk adım atıldı. Musk, Instagram hesabından Boring Company ile başladığı çalışmaya dair bir fotoğraf yayınladı.

The Boring Company tunnel under LA

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()

Los Angeles’tan başlayan tünel çalışmasından ilk fotoğrafı paylaşan Musk, trafik sorununu bu tüneller ile çözmeye kararlı. Trafik sorunu ve hızlı ulaşım için başlanan tünel projesi, yaklaşık 340km yolu 30 dakikada katetmeyi öngörüyor.

İlk fotoğrafa bakıldığında bir metro tünelini andırıyor gibi görünüyor. Yerde tren rayı, aydınlatma, sağ tarafta ve üst kısımda yol boyunca uzanan borular bulunuyor. Bu fotoğraf projenin son halini yansıtmıyor.

Musk’ın paylaştığı tünel fotoğrafı, Los Angeles’ın Hawthorne bölgesindeki SpaceX merkezlerinden birine çok yakın. Boring Company tarafından yapılan projenin daha düşük maliyetlerle daha verimli işler çıkartacağı düşünülüyor.

#The Boring Company
#Elon Musk
#SpaceX
6 yıl önce