|

Türk bilim insanları keşfetti: 15 mm’lik balık

Türk bilim insanları, Akdeniz ve Avrupa kıtasının en küçük balığı ve en küçük omurgalı canlısı olan ‘nano balığı’ keşfetti. 1 kuruşun çapına denk gelen balığın boyu 15 milimetre.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:04 - 23/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Türk bilim insanları keşfetti: 15 mm’lik balık
​Türk bilim insanları keşfetti: 15 mm’lik balık

Türk bilim insanları, Akdeniz ve Avrupa kıtasının en küçük balığı ve en küçük omurgalı canlısı olan ‘nano balığın’ keşfini gerçekleştirdi. 1 kuruşun uzunluğuna denk gelen balığın boyu 15 milimetre.

1 KURUŞUN BOYUNA DENK

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ergin ve Araştırma Görevlisi Dilruba Seyhan Öztürk, Akdeniz ve Avrupa kıtasının en küçük balığı ve en küçük omurgalı canlısı olan ‘nano balığın’ keşfini gerçekleştirerek gurur yaşattı. Bilimsel adı Pomatoschistus Nanus olan balığın 14-15 milimetre olarak ölçülen boyu, 1 kuruşun uzunluğuna denk geliyor.


BESİN ZİNCİRİNDE ÖNEMLİ

Kaya balıkları grubuna giren ‘nano balığının’ doğadaki rolleri, diğer balıkların yem balığı olmak. ‘Nano balık’, besin zincirinde önemli bir bağı tamamlayarak ekolojik dengede önem arz ediyor. 2016 yılında keşfedilen Pomatoschistus Nanus, geçen eylül ayında da Avrupa’da yayın yapan önemli bir bilim dergisinde yayınlanarak dünyaya tanıtıldı. 

#Nano balık
#Pomatoschistus Nanus
6 yıl önce