|

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu'ndan 'WhatsApp' açıklaması

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, WhatsApp ve Snapchat gibi mesajlaşma uygulamaları ile teknoloji şirketi Google'ı 'kağıttan kaplanlara' benzeterek, "Son bir yılda WhatsApp, üç kez bizi kopyaladı" dedi.

Yeni Şafak
15:15 - 28/01/2018 Pazar
AA
Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, günlük 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcı sayısına sahip.
Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, günlük 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcı sayısına sahip.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu önemli açıklamalarda bulundu. 3 yıldır bir dönüşüm içinde olduklarını anlatan Terzioğlu, bu dönüşümle dünyanın en hızlı büyüyen operatörü olduklarını söyledi.

Turkcell'e dünyada "dijital operatör" olarak bakıldığını ifade eden Terzioğlu, ham data hizmetinden "işlenmiş data" yani dijital servise geçtiklerini, ses, data, arama motoru, anlık mesajlaşma, mesaj, televizyon, bulut, ödeme gibi farklı hizmet sunduklarını belirtti.

"WhatsApp 3 kez bizi kopyaladı"

Terzioğlu, WhatsApp'a rakip anlık mesajlaşma uygulaması BiP'i yapmaya karar verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

  • "Ama daha iyi teknolojiyle yapalım. 'Spotify'a rakip Fizy'i yapalım ama yerli olduğu için değil, gerçekten en iyisi olduğu için kullanılsın' dedik. Bu büyük şirketler, WhatsApp, Snapchat hatta Google, inanın kağıttan yapılmış kaplanlar gibi. 10 akıllı çocuğu koyduğunuz zaman dünyanın neresinden olurlarsa olsunlar, o teknolojiyi geliştiriyorlar. Bu potansiyel Türkiye'de de var. Siz o teknolojileri kendi güçlü altyapınız üzerinde kurduğunuz zaman müthiş yenilikçi çözümler ortaya çıkıyor. Son bir yılda WhatsApp, üç kez bizi kopyaladı. Biz yaptık, onlar bizi kopyaladı. Şu anda hala kopyalayamadıkları özellikler var."

"WhatsApp'ı daha çok koşturacağız arkamızdan"

Videolu görüşme, anlık konum paylaşımı ve bas konuş ile kurumlar için müşteri hesabı özelliklerini BiP'te, WhatsApp'tan önce hayata geçirdiklerini anlatan Terzioğlu, BiP'te 6 kişiye kadar video konferans da yapılabildiğini ancak bu özelliğin WhatsApp'ta olmadığını söyledi.

Gelecek dönemde BiP'e, para gönderme, iki telefon numarası tanımlama, ev veya iş telefonu ile faks numarasını ekleme gibi yeni özellikler konulacağını anlatan Terzioğlu, "Bunlar dünyada olan özellikler değil. Dolayısıyla WhatsApp'ı daha çok koşturacağız arkamızdan." ifadelerini kullandı.

#Turkcell
#Kaan Terzioğlu
#WhatsApp
#BiP
6 yıl önce
default-profile-img