|

Türkiye’ye gelmeye hazırlanan Tesla’dan dev fabrika

Her gün battı haberleri ile çalkalanan Tesla, Çin’e kuracağı yeni fabrika için kolları sıvadı. 2 yıl içerisinde otomobil üretim aşamasına getirilmesi planlanan Gigafactory 3 için gerekli anlaşmalar imzalandı.

Yeni Şafak
10:55 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:02 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Tesla'nın CEO'su Elon Musk Çin’e kuracağı Gigafactory 3 için anlşmaları imzaladı.
Tesla'nın CEO'su Elon Musk Çin’e kuracağı Gigafactory 3 için anlşmaları imzaladı.

Elektrikli otomobil denince ilk akla gelen firma Tasla, her gün batacak haberleri ile çalkalanıyor. Lakin firma, bu haberlere inat üretimine ve yatırımlarına hız vermeye devam ediyor.

Aylardır üretim bandında yaşadığı aksaklardan ötürü araçlarını geç teslim sorunu yaşayan Tesla, çadıra üretim tesisi kurarak üretim kapasitesini arttırdı. Çadır ile birlikte 7 günde 7000 araç üretmeyi başaran Tesla, üretim kapasitesini daha da yukarı çekmek için yeni çözüm yöntemleri geliştirmeye devam ediyor.


Şirket olarak onda mali sıkışıklığın üstüne Gigafactory 3 için kolları sıvayan Tesla, yeni fabrikasını çine kuruyor. Yapılan resmi açıklamaya göre 2 yıl içerisin de Çin’de otomobil üretmeye başlayacak olan fabrika, her yıl 500 bin araç üretim kapasitesi ile çalışacak. Şimdilik Amerika’daki fabrikada üretimine devam eden Tesla, Çin’deki fabrika kurulduktan sonra üretimine yine devam edecek.

İki ülkede birden üretimini sürdürecek olan Tesla, müşterilerinin siparişlerini tarihinde teslim etmeyi hedefliyor. Ayrıca araçlarda yaşanan dönüşümü de göz önünde bulunduran Elon Musk, satış rakamlarının yükselmesinin karşın bir yandan da önlemini alıyor.


Aynı zamanda Türkiye içinde yatırımlarına devam eden Tesla, 7 farklı iş ilanı yayımladı. İş ilanlarına bakıldığında şimdilik sadece satış ofisi açmayı planlayan Tesla, buradan müşterilerine teknik seviş imkanı da sunmayı düşünüyor.

Söz konusu Türkiye operasyonu için açıklama yapan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şunları dile getirdi:

  • “Bu arada, bu yılın sonlarına doğru Tesla’yı Türkiye’de getirmeyi planlıyoruz. Ülkenizi çok seviyorum ve açılışta bizzat orada olacağım.”
#Tesla
#Gigafactory 3
#Çin
#Fabrika
6 yıl önce