|

Uçan kaykay geldi!

3 km irtifa, 150 km/s sürat!

Yeni Şafak ve
20:54 - 12/04/2016 Salı
Güncelleme: 21:00 - 12/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Günümüzde Geleceğe Dönüş serisini izlemeyen yoktur herhalde. Bildiğimiz üzere filmin 2. serisinde Marty McFly, uçan kaykayı ile treni yakalamaya çalışıyordu. İşte senarist Robert Zemeckis'in 1989 yılında hayal ettiği o kaykay ile bugün hız rekoru kırıldı.



Franky Zapata'nın icat ettiği bu Flyboard için dünyanın ilk uçan kaykayı diyemiyoruz. Zira geçtiğimiz yıllarda buna benzer kaykaylar üretilmişti. Fakat o icatların, bunun yanına yaklaşamayacağı aşikar. Zira o kaykaylar yerden santimlerle yüksekte duruyor. Zapata'nın bu icadı ise hem metrelerce yükseğe çıkabiliyor hem de saatte 150 km hız ile

.





Yukarıdaki videoda da izlediğimiz üzere, herhangi bir kaza riskine karşı ayaklarını Flyboard'a sabitleyen kişi, özgürce havalanıp istediği gibi hareket edebiliyor. Ayrıca erişebildiği yükseklik ve hız da takdire şayan.



Şirket yetkililerinin açıklamasına göre Flyboard, 3 km irtifaya ve 150 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Azami uçuş süresi 10 dakika olan bu alet, küçük boyutları ve marifetiyle izleyenlerin dikkatini çekmiş durumda. Basit bir kumanda ve vücut hareketleriyle kontrol edilen Flyboard bu gücü ise tek türbinli motorundan alıyor.



Tabii her ne kadar eğlenceli görünse de bu uçan kaykayı kullanmanın henüz tehlikeli olduğunu belirtelim. Öncelikle bunu kullanmak için sağlam bir denge gerekiyor. Sonuçta o süratte havada gidebilmek deyim yerindeyse her babayiğidin harcı değil.



#uçan kaykay
#flyboard
#Marty McFly
#Franky Zapata
8 yıl önce