|

Uçuş yasağı yüzünden kepenk kapatıyor

Dünyanın ilk akıllı bavul girişimlerinden birisi, hava yolları şirketlerinin pilli bagaj yasağı getirmesi sonrasında kepenk indirmek zorunda kaldı

Yeni Şafak
16:35 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:39 - 7/05/2018 Pazartesi
Diğer
Bluesmart, garanti anlaşmalarını sürdürmeyeceğini ve ürünlerini geri iade etmek isteyen müşterilerine yanıt vermeyeceğini açıkladı.
Bluesmart, garanti anlaşmalarını sürdürmeyeceğini ve ürünlerini geri iade etmek isteyen müşterilerine yanıt vermeyeceğini açıkladı.

2014 yılında başlattığı kitlesel fonlama kampanyasıyla akıllı bavul projesi için 2 milyon dolar bağış toplayan New York merkezli Bluesmart Inc. ticaretten çekileceğini duyurdu.

Alanın en popüler girişimlerinin başında gelen Bluesmart, Federal Havacılık İdaresi’nin uçakların kargo bölümünde yangın çıkarma riskini gerekçe göstererek lityum iyon pilli bagajları yasaklaması nedeniyle kepek kapatıyor.

Bluesmart tarafından geliştirilen ve lityum iyon pile sahip olan bavullar, konumlarını GPS üzerinden sahipleriyle paylaşabiliyor. Akıllı telefon uygulamasıyla takip edilebilen bavullar ayrıca pilleri sayesinde dijital cihazları şarj edebiliyor ve dijital kilit sistemi bulunduruyor.

Habertürk'ün haberine göre Bluesmart bavullarındaki pilleri sökmek için kullanıcıların dört vida sökmesi ve en az üç kabloyu çıkarması gerekiyor. Diğer akıllı bavul üreticilerinin hava yollarının yasağına rağmen iş yapmaya devam edebilmelerinin sebebi ise bavullarını lityum iyon pilleri kolaylıkla çıkarılabilecek şekilde tasarlamış olmaları. Ancak bu şirketler de zor duruma düştüler çünkü pilleri sökmek, bavullarını standart çantalardan fonksiyon açısından farksız ancak daha pahalı hale getiriyor.

Bluesmart, garanti anlaşmalarını sürdürmeyeceğini ve ürünlerini geri iade etmek isteyen müşterilerine yanıt vermeyeceğini açıkladı. Şirket fikri mülkiyet haklarını, tasarımlarını ve teknolojilerini Travelpro şirketine satacak.

#Bluesmart
#akıllı bavul
#Uçuş yasağı
6 yıl önce