|

Ultra+ hızlı şarj: VOOC​ flash

Bataryalar yerinde saysa da, şarj süreleri kısalmaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
11:21 - 19/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:21 - 19/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Her zaman dediğimiz gibi batarya teknolojilerinde doğrudan bataryayı hedef alan sağlam bir yenilik hayata geçiril(e)mediği için yan geliştirmelerle durumu iade ediyoruz. Bu dolaylı iyileştirmelerin başında ise son dönemde giderek daha tatminkar bir hal almaya başlayan şarj sürelerindeki kısalma geliyor.



Bildiğimiz gibi Samsung özellikle Note 5/Edge+ modelleriyle birlikte hızlı şarjda ciddi bir mesafe etmiş ve 90 dakika dolayında bir sürede tam şarj edilebilmesini mümkün kılmıştı. Keza Qualcomm'un Quick Charge 3.0 teknolojisini de aşağıdaki haberimizde detaylarıyla paylaşmıştık:







İşte şimdiki haberimize konu olan Oppo'nun yeni akıllısı R7s ile birlikte çıta bir adım daha yukarı çekiliyor. Şöyle ki, Oppo'nun bu da dahil olmak üzere, yeni nesil modellerinde yer verdiği

yarım saatte %75, 50 dakikada da %90 oranında bir doluluk sağlamasının yanında sadece 5 dakikalık şarj bize 2 saat konuşma süresi sağlayabiliyor. Bu değerler standart şarj sürelerinden 4 kat hızlı olmasının yanında günümüzün hızlı şarj destekli modellerinin de önünde olması açısından önemli.



Bu arada modelin bataryasının 3070mAh kapasitede olduğunun altını çizelim. Malum yukarıdaki haberimizde anlattığımız Quick Charge 3.0 teknolojisinde, bataryası 45 dakikada %100'e erişen referans telefonun kapasitesi 2750mAh idi.



Oppo R7s'ye gelecek olursak...




tabletfon formundaki akıllı, tipik bir orta-üst seviye olarak değerlendirilebilir. 5.5-inç (1920x1080) AMOLED ekranla gelen telefonun yongaseti ayağında Snapdragon 615 yer alırken, bu yongasetinin 4GB RAM ile desteklenecek oluşu ise güzel olmakla birlikte enteresan. Malum genellikle üreticiler orta seviye yongasetlerinde 2 bilemedik 3GB RAM'e yer verirken, 4GB ise sadece tepe seviyelerde karşımıza çıkar. Burada ise gördüğümüz üzere orta segment yongasetine 4GB RAM yerleştirilmiş.



Bunun haricinde 32GB dahili hafızasını dilersek microSD üzerinden 128GB'a kadar takviye edebileceğimiz Oppo R7s, 13MP arka ve 8MP de ön kameraya sahip. Arka kameranın faz tanılı odaklanma sunduğunun da altını çizelim. Ki bu sayede 0.1 saniye gibi ultra hızlı bir zaman aralığında odaklanıp anı 'gerçekten' yakalayabiliyoruz.



Opp R7s, önümüzdeki ay ile birlikte dünyanın doğru yarımküresindeki pazarlarda yerini alacak. Aralık ayı içerisinde de ABD ve Avrupa pazarına girişini gerçekleştirecek. Fiyatı henüz belirsiz.







#oppo
#akıllı telefon
#android
#oppo r7s
#batarya
9 yıl önce