|

Üst düzey Facebook yöneticisi istifasını duyurdu

Facebook’un üst düzey iletişim yöneticisi Caryn Marooney, istifa edeceğini duyurdu. Şirketin kurucusu Zuckerberg’e en yakın isimlerden biri olan Marooney istifa nedenini açıklamadı.

Yeni Şafak
10:54 - 7/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:03 - 7/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Caryn Marooney
Caryn Marooney

Teknoloji devlerinde yaprak dökümü devam ediyor. Dün Apple’ın üst düzey yöneticilerinden Angela Ahrendts görevi bırakacağını açıklamıştı. Bugün ise Facebook’un iletişim direktörü Caryn Marooney, istifa edeceğini duyurdu.

Facebook’un sekiz yıldır iletişim departmanında çalışan Caryn Marooney, sosyal medya platformundan istifa etmeye karar verdiğini bir iletiyle paylaştı. Marooney, uzun yıllardır CEO Mark Zuckerberg ve COO Sheryl Sandberg ile birlikte çalışıyordu. Ayrılığının sebebini açıklamayan Marooney, “Facebook’a her zamankinden daha fazla inancım var” dedi.


Marooney’in ayrılığı aslında Facebook’un 2016 ABD Başkanlık seçimlerindeki Rusya etkisi söylentisiyle başlayan süreçle alakalı olabilir. Çünkü sosyal medya devi Cambridge Analytica skandalı sonrasında çok zorlu bir yıl geçirmişti.

Marooney, amiral gemisi Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger ve AR çalışmaları gibi en kritik işleri yürütüyordu. Ayrıca işe alınmadan üç yıl önce Facebook’a dışardan danışmanlık hizmeti veren ve Zuckerberg’e en yakın çalışan PR yöneticisi konumundaydı.

#Facebook
#WhatsApp
#Instagram
#sosyal medya
5 yıl önce