|

Uzay turizmi için servet istiyorlar

Son dönemde artık sıkça duyulan uzay turizmi için firmalar katılımcılardan bir servet talep ediyor. Adeta bir otel konforu sunmaya çalışan bu firmaların istediği bu ücretler duyanları dahi şaşkına uğratmaya yetiyor.

Yeni Şafak
16:57 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 17:09 - 2/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Katılımcılara kapsülde konforlu kabinlerin haricinde iki tuvalet ve internet erişimi de sağlanacak.
Katılımcılara kapsülde konforlu kabinlerin haricinde iki tuvalet ve internet erişimi de sağlanacak.

Son yıllarda popüler hale getirilmeye çalışılan uzay turizmi, yavaş yavaş faaliyete geçirilmeye çalışılıyor. Bu konuda büyük hazırlıklar yapmaya hazırlayan Rusya, uzay meraklılarına gezi paketi sunmaya hazırlanıyor. Lakin bu geziye katılmak için çok büyük ödemeler yapmanız gerekiyor.

Rus uzay şirketi Energia, uzay turizmi için ISS’ye gezi planlıyor. 4-6 kişilik gruplar halinde tur düzenlemeyi planlayan şirket NEM-2 modülünü kullanmayı düşünüyor ve bu modülü turistler için konforlu hale getirmeye çalışıyor. Ayrıca kapsülde konforlu kabinlerin haricinde iki tuvalet ve internet erişimi sağlamayı da planlıyor.


Henüz kesinleşmemekle birlikte 2019 yılında düzenlenmesi gereken gezinin 10 gün olması planlıyor. Düzenlenecek gezi paketi içerisinde kozmonotlar eşliğinde uzay yürüyüşü ve yürüyüş sırasında fotoğraf, video çekimi de bulunuyor.

Söz konusu vaat edilen uzay turizminin en can alıcısı yanı ise firmanın kişi başı talep ettiği fiyat. Rus firma düzenleyeceğin bu gezi paketi için tam 100 milyon dolar talep ediyor.

#Uzay
#Turizm
#ISS
6 yıl önce