|

Volkswagen'den 20 milyar Euro'luk anlaşma

Büyük bir elektrikli otomobil atağına geçen Volkswagen, kendisine pil hücresi ve benzer teknolojileri sağlayacak şirketleri seçtiğini açıkladı. Anlaşmanın büyüklüğü tam 20 milyar Euro olarak belirtiliyor.

Yeni Şafak
16:13 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 16:26 - 13/03/2018 Salı
Diğer
Volkswagen, elektrikli otomobil piyasasına giriş yaparken sağlam adımlar atmayı planlıyor.
Volkswagen, elektrikli otomobil piyasasına giriş yaparken sağlam adımlar atmayı planlıyor.

Volkswagen, elektrikli otomobil üretimi yapacak fabrika sayısını 2022 sonuna kadar 16'ya çıkaracak. Alman devi 2025 yılına kadar Audi, Porsche, Skoda ve Seat gibi 12 markası ile yıllık 3 milyon adet elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

Volkswagen bu kapsamda önemli bir anlaşmaya da imza attı. Habertürk’te yer alan habere göre şirketten yaptığı açıklamada, elektrikli otomobiller için en kritik parçalar olan pil hücresi ve benzer teknolojilerin tedariği konusunda Avrupa ve Çin pazarına yönelik olarak birlikte çalışılacak firmaların seçildiği duyuruldu. Şirket bu firmalardan toplam 20 milyar Euro değerinde alım yapılacak.

7 yıl içinde 80 model piyasaya sürecek

Benzer bir anlaşmanın önümüzdeki dönemde Kuzey Amerika pazarı için de imzalanması bekleniyor. VW CEO'su Matthias Mueller, önümüzdeki yıldan itibaren 'neredeyse ayda bir' yeni bir elektrikli modelin piyasaya çıkarılacağını belirterek, dünyadaki en geniş elektrikli filoya sahip marka olmayı amaçladıklarını kaydetti.

VW 2025 yılına kadar 80 yeni elektrikli aracı piyasaya çıkarmaya ve 2030 yılına kadar da 300 modelin tümünde bir elektrikli alternatif sunmayı planlıyor. Şirketin elektrikli araçları I.D. alt markası ile satışa çıkacak. İlk markası ise 2020'de piyasaya çıkacak olan Neo olacak. Öte yandan Audi ise tamamen elektrikli modeli E-Tron SUV'u bu yıl sonuna kadar piyasaya sürmeyi hedefliyor.

#Otomobil
#Volkswagen
#Elektrikli
6 yıl önce