|

VW ve Ford güçlerini birleştiriyor

Sıkça dile getirilen Volkswagen ve Ford ortaklığı nihayet resmiyet kazandı. İki şirket, gelecekte daha iyi ticari araçlar üretmek adına güçlerini birleştiriyor.

Yeni Şafak
18:00 - 4/11/2018 Pazar
Güncelleme: 18:04 - 4/11/2018 Pazar
Diğer
VW Amarok ve Ford Ranger ortak parçalar kullanılarak üretilebilir.
VW Amarok ve Ford Ranger ortak parçalar kullanılarak üretilebilir.

Volkswagen ve Ford anlaşması bugün resmiyet kazandı. Dev üreticiler tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki tarafın da rekabet gücünü arttırmak ve dünya çapında müşterilere daha iyi hizmet verebilmek adına stratejik bir ittifak kurulduğu belirtildi.

Otomotiv sektörünün büyük oyuncuları arasında yapılan işbirliği anlaşmaları son yıllarda gözle görülür bir şekilde artış gösterdi. Endüstrinin elektriğe doğru hızlı bir geçiş evresinde olduğu şu dönemde bu işbirlikleri de genellikle elektrikli araçlar ve batarya teknolojileri üzerine kurulu oluyor. Donanımhabere'e göre Volkswagen ve Ford arasında yapılan anlaşmanın temelinde ticari araçlar yatıyor.

Maliyet düşecek

İki dev üreticinin bu işbirliği ticari araçların üretim sürecindeki maliyetini de düşürecek. Bu da Ford tarafında Transit ve Ranger, VW tarafında da Transporter ve Amarok gibi araçların daha erişilebilir fiyatlarla satışa sunulabileceği anlamına geliyor.

Üstelik iki şirket arasında parça transferinin de gündemde olduğu belirtiliyor. Yani şasi paylaşımının yanı sıra gelecekte ortak donanım ve motorlarla da karşılaşabiliriz.

#Volkswagen
#Ford
#ticari araç
5 yıl önce