|

Yapay zeka ile intihar vakalarının önüne geçilebilecek

Sosyal medyada yapılan canlı yayınlar sırasında yaşanan intihar vakaların artması, bazı ülkelerin ve teknoloji devlerinin harekete geçmesine neden oldu. Yapay zeka teknolojisi kullanarak intihara meyilli kişileri tespit etmek isteyen ülkeler, bu yöntem sayesinde birçok insanı geç olmadan kurtarabilme imkanı bulabilecek.

Yeni Şafak
15:07 - 4/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 4/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kanada'da Facebook gibi intihar vakalarının önüne geçebilmek için yapay zeka teknolojisinden faydalanmak istiyor.
Kanada'da Facebook gibi intihar vakalarının önüne geçebilmek için yapay zeka teknolojisinden faydalanmak istiyor.

Sosyal medyada canlı yayın sırasında yaşanan intiharlar son dönemlerde artmaya başladı. Bunun için sosyal medya platformlarının en büyüklerinden biri olan Facebook, yapay zeka geliştirmeye çalışıyor. Bu intiharların önüne geçebilmek ve tespit edebilmek için intihar önleme timi kuran sosyal medya devi, her koldan bu tür olaylara son vermek için tüm gücü ile mücadele ediyor.


Şimdi ise Kanada hükümeti de intihar olaylarının önüne geçebilmek için yapay zeka teknolojisinden yardım almayı planlıyor. Advanced Symbolics Inc. firması ile görüşmelerini sürdüren Kanada hükümeti, geliştirilen yapay zeka ile intihara meyilli kişileri tespit etmeyi hedefliyor.

Geliştirilecek olan yapay zeka, insanların sosyal medya paylaşımlarını takip ediyor. İntihara meyilli paylaşımlarda bulunan kişileri takibe alacak. Tespit edilen kişiler sağlık hizmetlerine danışılarak aranacak. Hatta kişinin profesyonel yardım almasına destek olunacak.


Gittikçe yaygınlaşan yapay zeka teknolojisini kullanmak isteyen ülkeler ve teknoloji devleri bu sayede intihar vakalarının önüne geçebilecek. Böylece birçok insan henüz çok geç olmadan kurtarılmış olacak.

#Facebook
#Kanada
#Yapay zeka
#İntihar
6 yıl önce