|

Yazı kışa çeviren yapay zeka

Ekran kartı ve görüntü işlemcileri konusunda dünyanın en iyisi olan Nvidia, geliştirdiği yapay zeka yazılımıyla teknoloji dünyasında yeni bir çığır açtı. Yapay zeka, gerçek görüntüler üzerinde oynamalar yaparak yazı kış gibi gündüzü gece gibi gösterebiliyor.

Yeni Şafak
17:00 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 17:04 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Sol taraftaki görüntü gerçek sağ taraftaki görüntü ise yapay zeka tarafından işlenmiş olan.
Sol taraftaki görüntü gerçek sağ taraftaki görüntü ise yapay zeka tarafından işlenmiş olan.

Nvidia firması görüntü işleme teknolojilerinde gerçekle sahteyi ayırt edilemeyecek bir noktaya getirmeye çalışıyor. Firma daha öncesinde gerçekçi dokulara sahip sanal insan görüntüleri oluşturan bir yapay zeka yazılımı tanıtmıştı. Şimdi de hava durumunu değiştirebilen, geceyi gündüze çeviren ve bu işlemleri videolar üzerinde yapabilen bir yapay zekayı ortaya çıkardı.

Firma bu yeni yapay zeka teknolojisini sürücüsüz otomobillerde kullanmak için geliştirdiğini açıkladı. Sürücüsüz otomobillerin genellikle iyi hava koşullarında test edildiğini ancak farklı koşullarda nasıl tepkiler vereceği hakkında araştırmalar yapıldığı yönünde açıklamaları bulunuyor.

Yapay zeka üzerine araştırma yapan ekip, gerçek videolardaki materyalleri daha gerçekçi bir şekilde değiştiren farklı videolar da yayınladı.

Makine öğrenme yöntemi sayesinde gerekli materyaller sisteme yüklendikten sonra sonuçlar yapay zeka tarafından ortaya çıkarılıyor.

#Yapay zeka
#Teknoloji
#Makine öğrenme
#Nvidia
6 yıl önce