|

Yerli sterilizasyon aleti üretildi: Virüsü yüzde 99 temizliyor

SAKARYA’da bir firma, koronavirüs sürecinde Ar-Ge çalışmalarının ardından kapalı ortamdaki virüsleri yüzde 99 oranında temizleyen cihaz üretti.

11:03 - 13/11/2020 Cuma
Güncelleme: 11:12 - 13/11/2020 Cuma
DHA
Virüs dezenfektan ürünü geliştirdiler.
Virüs dezenfektan ürünü geliştirdiler.

Adapazarı Yahyalar Mahallesi’nde faaliyet gösteren mühendislik firması, Ar-Ge çalışmalarının ardından yaptığı cihazla kapalı ortamlardaki virüsleri yüzde 99 oranında temizlemeyi başardı. Testlerden geçen ve CE Belgesi alan ürün, 5 farklı modelde tasarlanırken özellikle dikkat çekici renkleri ve ışıklandırmalarıyla öne çıktı. Tüm Türkiye’de satışa sunulan ürün, çok yakın bir tarihte yurt dışında da satılmaya başlanacak.

Virüs ve bakterilere karşı oldukça etkili

Firma sahibi ve Elektrik Elektronik Mühendisi Turgay Demirgövde, "Mühendislik firmamızda özellikle sağlık sektöründe yüksek teknolojiyle Ar-Ge, tasarım ve cihaz üretimi yapmaktayız.

  • Pandemi sürecinde Soft Air isimli bir cihaz ürettik. Patenti ve tescillerini aldık. Mikroorganizma dediğimiz virüs ve bakterileri öldürme, yok etme, bulunduğu ortamdan atma gibi özelliklere sahip ve insan sağlığı için ürettiğimiz bir cihaz. Kapalı ortamda bulunan insanlar ve diğer canlılar için ideal bir dezenfeksiyon cihazı” dedi.


Farklı alternatif modeller tasarlandı

Ürünü kullanım amacına göre 5 ayrı modelde tasarladıklarını belirten Demirgövde, "5 modelimiz var ve ofisler, plazalar, kafeler, eğitim kurumları, ibadethaneler, metrolar, şahsi arabalar, tramvaylar, hava taşımacılığı, yer hizmetleri, alışveriş merkezleri gibi birçok farklı alanda kullanılabilecek bir cihaz. Bu yüzden tüm insanlık adına aslında işe yarayabilecek ve dezenfektasyon konusunda çığır açacak bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili belgelerimiz var” diye konuştu.

#Sterilizasyon
#yerli
#aşı
3 yıl önce