|

Yerli ve milli elektrikli ekskavatör: Hicon 7W

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürdüğü Hidromek marka şehir ekskavatörü alanında dünyanın en iyi araçlarından biri. TÜBİTAK desteğiyle hazır hale getirilen ekskavatörün en dikkat çekici yanı muadillerinde bulunmayan 'Güvenli Çevre Sistemi' ile tehlikelere karşı her an tetikte olması.

09:23 - 10/08/2020 Pazartesi
Güncelleme: 09:45 - 10/08/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Aracın ilk testini Cumhurbaşkanı yaptı.
Aracın ilk testini Cumhurbaşkanı yaptı.

Dün Cumhurbaşkanı'nın kullandığı Hidromek marka ekskavatör elektrikli motoru ve akıllı koruyucu sistemi ile dikkat çekiyor.

Tanıtımı yapılan ekskavatör tamamen Türk firması Hidromek tarafından üretilirken motoru da elektirkli. Ekskavatör’ün en önemli özelliği ise muadillerinde bulunmayan ‘Güvenli Çevre Sistemi’ ile sürücüleri tehlikeden koruyan bir yazılıma sahip olması.


Çevreyi tarıyan sistem tehlikeye karşı uyarı veriyor

Türkiye’nin otomobil markası TOGG piyasaya girmeye hazırlanırken Türk firması Hidromek tamamen yerli şehir ekskavatörü üretti. Adı Hijon 7W olan ekskavatör yüzde 100 elektrikli motor üzerinden çalışıyor bu da ürünü çevreci bir model haline getiriyor.

  • Ürün çalışırken neredeyse hiç ses çıkarmadan hareket etme kabiliyetine sahipken dünya pazarındaki en büyük avantajı da güvenlik sistemi.

Hicon 7W’de bulunan ‘Güvenli Çevre Sistemi’ sayesinde ekskavatör çalışırken hareket eden nesnelere karşı duyarlı hale geliyor. Çevresinden araç veya insan geçtiği sistem uyarı veriyor. Makinanın arkasındaki bilgi panelinde yer alan bu sistem aynı zamanda ani frenlemede, kötü hava koşullarında veya yaya geçitlerinde de sürücüyü uyarıyor.

Hızlı sarj ile 30 dakikada sarj oluyor

Hicon 7W hızlı sarj ile 30 dakikada sarj olurken araç şarj istasyonlarında bu süre 3 saat. Sarja uygun prizle araç evde dahi şarj edilebiliyor.

  • Aracın batarya kapasitesi 71.4 kWh iken çalışma voltajı 650 V. Neredeyse 8 tona kadar ağırlık kapasitesi bulunurken saatte yaptığı hız ise 30 km’yi buluyor.

3 farklı pozisyonda sürüş deneyimi yaşamanıza olanak sağlayan aracın direksiyonu da elektrikli.

Güneş pilleri ile uyku modunda da çalışıyor

  • Hidromek’in geliştirdiği elektrikli ekskavatör Hicon 7W’nin çevreci özellikleriden biri de yenilenebilir enerji modeli olan güneş pillerine sahip olması.

Bu makinanın uyku modundayken dahi akıllı ekranının çalışmasına olanak sağlarken saat, hava durumu, tarih gibi bilgilere her an ulaşmanıza imkan tanıyor.



#Hidromek
#Hicon 7w
#elektrikli ekskavatör
4 yıl önce