|

YouTube deterjan yeme çılgınlığına son vermeye çalışıyor

Sosyal medya sürekli olarak ilginç trendlere sahne oluyor. Bu trendlerin birçoğu saçma olsa da zararsızdı ancak bu sefer ortaya çıkan deterjan yeme trendi küçük çocukların zehirlenmesine sebep oluyor. Kamera karşısında deterjan yeme trendi iyice tehlikeli hale geldi.

Yeni Şafak
10:05 - 26/01/2018 Cuma
Güncelleme: 10:14 - 26/01/2018 Cuma
Diğer
YouTube'da başlayan zararlı trendde gençler bu deterjan kapsüllerini yemeye çalışıyor.
YouTube'da başlayan zararlı trendde gençler bu deterjan kapsüllerini yemeye çalışıyor.

Amerika ve Avrupa’da başlayan ‘kamera karşısında deterjan yeme’ trendine karşı YouTube ve Amazon uyarılarda bulunuyor ve bu içeriklerle ilgili işlemler yapıyor. Ülkemize daha gelmemiş olan bu saçma trendin bitmesi için YouTube temizlik ürünleri satışını yapan ve üreten şirketlerle beraber büyük hareket ediyor.

Aşağıdaki tweette deterjan üreticisi firma ürünün yenmesinin sağlık açısından zararlı olduğunu belirtiyor.


  • ABD’nin zehir kontrol birimi tarafından yapılan açıklamaya göre deterjan kapsülü yeme olayları tüm bu çabalara rağmen azalmıyor. Açıklanan rapora göre ABD’de Ocak ayının ilk 15 günü içerisinde 39 vaka kaydedilirken 16-22 Ocak arasında bu rakam 86’ya yükseldi.

Video paylaşım platformu YouTube bu trendle alakalı tüm videoları kaldıracağını, Amazon ise trendle ilgili tüm yorumları kaldıracağını açıkladı. Ancak tüm bu girişimlere rağmen bu saçma trend daha hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Deterjan kapsülleri sağlığa zararlıdır ve insan tüketimi için uygun değildir.

#Youtube
#deterjan
#trend
6 yıl önce