|

Youtube'dan skandal sansür: Türkiye'nin 'tatbikatını' engellediler!

Terör örgütlerinin propaganda videolarına göz yuman Youtube, TSK'nın tatbikat videosunun yayınlanmasına izin vermedi. Bir haber sitesinin paylaşımını engelleyen sitenin gerekçesi ise video kurallarının ihlal edilmesi!

Yeni Şafak
17:50 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:14 - 18/09/2017 Pazartesi
Diğer
TSK’nın bu sabah başlattığı Habur-Silopi sınır bölgesindeki tatbikat görüntüleri Youtube tarafından engellendi.
TSK’nın bu sabah başlattığı Habur-Silopi sınır bölgesindeki tatbikat görüntüleri Youtube tarafından engellendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bu sabah Habur-Silopi sınır bölgesinde tatbikat yaptı. Youtube ise tatbikata ait görüntülere sansür uyguladı.

SuperHaber'in haberine göre,Youtube'un skandal için öne sürdüğü gerekçe ise, görüntülerin video kurallarını ihlal etmesi! Terör örgütlerinin propaganda için yüklediği videolara hiçbir şekilde müdahale etmeyen Youtube'un bu tutumu tepki çekti.

Youtube’un kaldırdığı video tatbikattan 25 saniyelik bir kesiti gösteriyor. Video’da boş arazide patlayan bir mermi, mevzideki Mehmetçikler ve uçaksavar ile yapılan seri atışlar bulunuyor.


Skandal sansüre skandal savunma

Youtube'un videonun kaldırılmasına ilişkin gönderdiği e-postada, yapılan inceleme sonrası kuralları ihlal ettiği belirtildi. Benzer bir ifade yüklenen videonun altında da yer aldı ve itiraz için 7 gün süre tanındığı belirtildi.

#Youtube
#Sansür
#İnternet
7 yıl önce