|

Zuckerberg'in gizli yazışmaları ele geçirildi

Facebook üzerinden İngiliz vatandaşlarının üzerinde psikolojik deneyler yapıldığı ortaya çıkmıştı. Cambridge Analytica şirketinin bu eylemlerine İngiliz yargısı ağır tepki vermiş ve Mark Zuckerberg’i ifade vermeye çağırmıştı. İngilizler ifadeye vermeye gitmeyen Zuckerberg’in özel yazışmalarını ele geçirdi.

Yeni Şafak
11:16 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 11:22 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg
Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg

Cambridge Analytica skandalıyla bağlantılı olan Six4Three yazılımının geliştiricisi İngiliz yetkililer tarafından yakalandı. İngilizler tarafından el koyulan bilgisayardan Zuckerberg’in Cambridge Analytica skandalı hakkındaki yazışmalarına ulaşıldı.

Facebook’un iç yazışmalarına dair mailleri de içeren yazışmalarda Cambridge Analytica skandalı gibi skandalların şirketin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini gösteren delillerin yer aldığı söyleniyor.



Zuckerberg hakkında yakalama kararı çıkabilir

İngiliz yetkililer işimdi yazışmaların detaylıca inceleneceğini ve Facebook’un bu skandalda ne kadar suçlu olduğunu tespit etmeye çalışacaklarını vurguluyorlar ve Zuckerberg’ü hala davada ifade vermeye davet ediyorlar. İngiliz mahkemelerinin Zuckerberg hakkında bir yakalama kararı çıkarması ise, bu olayın çok başka boyutlara ulaşmasına neden olabilir.

Ancak ABD ile karşı karşıya gelmek istemeyen İngilizlerin, Zuckerberg’ü uluslararası seyahatlerden alıkoyacak böyle bir kararı çıkarmayacağı düşünülüyor.

#Facebook
#Zuckerberg
#Cambridge Analytica
5 yıl önce