|

Düşen esrarengiz uçaktan ilk görüntüler

İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı'ndan havalandıktan sonra düşen uçağın 'Avgaz' adlı yakıt kullandığı, 130 oktanlık bu yakıtın bölgede bulunmadığı bildirildi.

Samanyolu
00:00 - 22/05/2007 Salı
Güncelleme: 15:33 - 16/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Düşen esrarengiz uçaktan ilk görüntüler
Düşen esrarengiz uçaktan ilk görüntüler

İran'ın Tebriz kentine gitmek için havalandıktan sonra kaybolan özel uçağın enkazı bulundu. Uçakta ölen Pakistanlı Bhangoo'nun emekli bir general olduğu belirlendi.


Trabzon'da, geçen pazar İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere havalandıktan sonra radardan kaybolan özel uçağın enkazı bulundu. Dağa çarptığı sanılan uçaktaki İngiliz pilot Michael Newman ile emekli general olduğu öne sürülen Pakistanlı Zakaullah Bhangoo'nun öldüğü açıklandı.



Ankara'dan perşembe günü Trabzon Havalimanı'na gelen İngiliz GXX tescil işaretli, Sky Arrow 650T tipi tek motorlu özel uçak, hava koşullarının düzelmesini bekledikten sonra pazar sabahı Tebriz'e gitmek üzere havalandı. Ancak Trabzon'un Çaykara ve Sürmene ilçeleri arasında radardan kaybolan uçağın ineceği alana ulaşmadığı öğrenilince, Sivil Savunma ve jandarma ekipleri arama çalışmaları başlattı. Havadan da destek verilen çalışmalara katılan helikopterlerden biri dün Köprübaşı ilçesi Sıcakoba Yaylası'nda uçağın enkazını tespit etti.

17 yıl önce