|

Hep zirvede bir Galatasaray

G.Saray ile imzaladığı 3 yıllık sözleşme için “Fatih Terim’in rekorunu kırmak, daha iyisini yapmak gibi bir niyetim yok” diyen Hamzaoğlu, “G.Saray’ın gelişmesi için bugüne kadar yaptıklarımdan daha iyisini yapmam gerekir. Bizim de hedefimiz bu” ifadesini kullandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:32 - 15/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, basın ile yaptığı sohbette birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takımla 3 yıllık sözleşme imzalamasını değerlendiren genç teknik adam, Fatih Terim'in rekorunu kırmak gibi bir hedefinin olmadığını belirterek, “Öyle bir hedefim yok ama insan hep kendini geliştirmek istiyor. Biz dünün üzerine artı bir şey koyamıyorsak gelişmiyoruz demektir. G.Saray'ın gelişmesi için bugüne kadar yaptıklarının üstünde bir şey yapması gerekir. Yoksa Fatih hocanın yaptıklarının daha iyisini yapmak gibi bir hedefim yok. Terim'in yaptıklarına yakın yaparsak kendimizi yine başarılı sayacağız. Hedefimiz hep başarılı olmak" diye konuştu.


HEDEF GRUPTAN ÇIKMAK

Gelecek sezon rakiplerinden bir adım önde olacaklarını kaydeden Hamza Hamzaoğlu, “Önümüzdeki sezon çok daha zorlu geçecek ve bunun farkındayız. Sezon başında çok ciddi hazırlanmamız gerekiyor" dedi. Yeni sezonda kendisine yönelebilecek eleştirilere de hazırlıklı olduğunu kaydeden Hamzaoğlu, “Bugüne kadar farklı durumlarda çok rüzgarlarda kaldık. Belki zirveye çıkmadık ama zirvede çok zor şartlardan geçtik" diye konuştu. Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu dile getiren G.Saray Teknik Direktörü, “Eleme ve çeyrek final. Artık nereye kadar gidebilirsek" diyerek iddialı konuştu.


DENGELER KORUNACAK

“Elimizde şampiyon olmuş bir kadro var" diyen genç hoca, “İstikrarı koruyarak başlamayı doğru buluyorum. Tabii ki, Şampiyonlar Ligi gerçeği var. Kadromuzu biraz daha iyileştirmek, gelecek sezon biraz daha iyi bir kadroya sahip olmak zorundayız. Kadroda bulunacak oyuncular gibi alternatif oyuncular da alacağız. 5 oynayan oyuncu aldığınızda dengeler bozulur. Dolayısıyla bu dengeleri gözeterek takımı bir denge daha üste çekeceğiz. Bu doğrultuda transfer çalışmaları sürüyor" şeklinde konuştu.



Hamzaoğlu'ndan inciler


- 44 kişilik kadro 28'e düşecek. Bütçemizi aşan bir yol izlemeyeceğiz. 28 kişilik kadronun kalitesini artıracağız. Kiralık oyuncuları değerlendireceğiz.


- Melo bizimle. 1 yılı daha var. Kaleci Sinan'la da devam etmek istiyoruz.


- Orta sahaya oyuncu alacağız. Bilal Kısa, Selçuk'a yedek olarak gelecek.


- Ayrılmak isteyenlere kulüp bulmaları için yardımcı olurum.


- Aydın ve Sabri Sarıalioğlu ile konuşacağız. Devam etmek istiyoruz.


- Dany kiralık gitmişti. Belki kadromuzda tutacağız belki göndereceğiz.


- Amrabat için Malaga kulübü para önermiş, öderlerse gelmeyecek. Belki dönebilir de. Şu an netleşmiş bir şey yok.



Keşke tüm oyuncularımı isteseler

Hamza Hamzaoğlu, kadrodaki oyuncuların birçoğunun Avrupa kulüpleriyle adının anılmasını olumlu bulduğunu söyledi. Tüm oyuncuların hepsine teklif gelmesini istediğini kaydeden genç teknik adam, “Keşke tüm oyuncularımı Avrupa'dan takımlar istese. Bu bizim iyi bir takım, oyuncularımızın da çok iyi olduğunu gösterir. Ama benim için kriter; oyuncumun düşüncesi. Oyuncum bana gelir 'iyi bir teklif aldım. Gitmek istiyorum hocam. Kariyerim için daha iyi olacağını düşünüyorum' derse yardımcı olurum. Muslera, Melo, Sneijder ve Selçuk dahil. Keşke isteseler. Barcelona'da Selçuk'u niye istemesinler, niye oynamasın. Gidip oynasın, biz de gururlanalım. Ama tabii giderken oyuncuların da kulübün bir katkısı olmalı" dedi.



Tebrik için Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı

Hamza Hamzaoğlu, sezonu şampiyon olarak kapatmalarının ardından kendisine gelen en ilginç tebrik telefonunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan olduğunu söyledi. Prandelli'nin kendisini tebrik edip etmemesiyle ilgili soruya genç çalıştırıcı, “Yok. Belki aramıştır; bilmiyorum" yanıtını verdi.



Şampiyonlar Ligi daha coşkulu olacak

G.Saray Lisesi'nin 97. dönem mezunları için yapılan geleneksel pilav gününe Başkan Dursun Özbek de katıldı. Organizasyonda söz alan Başkan Özbek, çifte şampiyonluk ve takılan 4. yıldızı hatırlatarak "Haziran ayı çok güzel geçiyor" derken yeni sezon hedeflerine değindi. Devler Ligi'nde başarıl bir yıl olmasını dileyen Özbek, “Şampiyonlar Lig çok zor bir lig ama G.Saray her zaman burada başarılı olmuştur. Şampiyonlar Ligi'ne yine başarı hedefiyle hazırlanıyoruz. Bu seneki coşku biraz farklı. 4. yıldızın getirdiği keyif de bu işin içine katıldı" yorumunu yaptı. Başkan Özbek, transfer edilecek isimlerin önümüzdeki hafta şekilleneceğini de sözlerine ekledi.








#Hamza Hamzaoğlu
#Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu
#Fatih Terim
9 yıl önce