|

TOKİ başvurusu: T.C. kimlik numarası son hanesi “0,2,4,6,8” olanların başvuru tarihleri belli oldu!

TOKİ başvuruları TC kimlik numarasının son hanesine göre alınacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başvuru tarihleri başta olmak üzere başvuru ücreti, peşinat tutarları ile başvuru şartları belli oldu. 240 ay vadeyle 850 bin liralık 3+1 konuta 3 bin 187, 608 bin liralık 2+1 konuta 2 bin 280 bila ödenecek. Başvurular bugün başlarken, yılbaşında da ilk temel atılacak. TOKİ başvurularında yoğunluğa önlemek amacıyla T.C kimlik numaralarının son hanesine göre değişiyor. e devlet Toki başvuru ekranı bugün itibariyle açıldı. Peki TOKİ başvurusu kim ne zaman hangi gün başvuruda bulunacak? T.C. kimlik numarasının son hanesi “0,2,4,6,8” olanlar TOKİ’ye ne zaman başvuracak? İşte detaylar.

09:57 - 14/09/2022 Wednesday
Güncelleme: 09:58 - 14/09/2022 Wednesday
Yeni Şafak
TC kimlik numarası ile toki başvurusu
TC kimlik numarası ile toki başvurusu

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaş için, 5 yılda 500 bin konut, 250 bin altyapılı arsa ve 50 bin işyerinin satışa sunulacağını söyledi. Konutta fiyatlar 608 bin TL, taksitler 2 bin 280 TL’den başlayacak. Dar gelirli vatandaş 112 bin 500 TL’den başlayan fiyatla arsa, 350 bin TL’den başlayan fiyatla işyeri sahibi olacak.

TOKİ başvuruları nereden, hangi bankadan yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) internet sayfasından derlenen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı ve adı "İlk Evim, İlk İş Yerim" olarak belirlenen kampanyaya başvurular, proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak.

Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra "konut belirleme kurası" ile belirlenecek ve başvuru bedeli 500 lira olacak.

TOKİ ONLİNE BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Sosyal Konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayacak olup 31 Ekim 2022 Pazartesi gün sonuna kadar devam edecektir.

T.C. kimlik numarasının son hanesi 0,2,4,6,8 olan TOKİ başvurusunu ne zaman yapacak?

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC Kimlik Numarasının son hanesine göre aşağıdaki gibi başvuru alınacaktır;

  • 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,
  • 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,
  • 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,
  • 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,
  • 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,

19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletilecektir.

TOKİ ONLİNE BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?

Başvuru sahipleri,

Kimlik Fotokopisi,

Şehit Aileleri,

Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),

Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı,

İbraz edeceklerdir.

2022 TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

  • T.C. vatandaşı olması,
  • • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
  • • Toplu Konut İdaresindenkonut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
  • • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
  • • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
  • • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 14.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 14.000TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 16.000 TL olarak uygulanmaktadır.)
  • • Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması,
  • gerekmektedir.
Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

1. Kategori olan"Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin" ,

2. Kategori olan"En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın"

3. Kategori olan "Emekli Vatandaşlar"ın

4. Kategori olan "Diğer alıcı adaylarının"

TOKİ 2+1 ve 3+1 konut fiyatı ne kadar?

“Vatandaşlar toplamda 608 bin TL fiyata sahip 2+1 konutlara 2 bin 280 TL’lik taksitlerle, 240 ay vade ile sahip olacak. Toplam 850 bin TL fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 TL’den başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek.”

TOKİ konutları İstanbul, Ankara’da nereye yapılacak?

Üç büyük ildeki yerler belirlendi

Konutlar, Ankara'da Ayaş 4. Etap, Kahramankazan, Gölbaşı Gerder, Mamak Nenek, Etimesgut Ballıkuyumcu, Polatlı, Sincan Saraycık ve Yenipeçenek'te, İstanbul Avrupa Yakası'nda Arnavutköy-Başakşehir-Esenler, Çatalca, Silivri ve Tuzla'da, İzmir'de ise Merkez, Aliağa, Bergama, Dikili, Güzelbahçe, Kiraz, Menemen, Seferihisar, Torbalı ve Urla'da inşa edilecek.

#toki
#toki başvuru
#kimlik numarası toki başvurusu
#e devlet
2 years ago