|

Türkiye- İtalya maçında A milli takım kaptanı kim? Burak Yılmaz'dan sonra kaptan seçilen isim o oldu!

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleriplay-off yarı final maçının ardından açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz kaptanlık görevini sonlandırdığını açıklamıştı. Burak Yılmaz'ın A Milli takım kaptanlığını bırakmasının ardından yerine geçecek isim merak ediliyordu. Türkiye İtalya maçı öncesi Burak Yılmaz'dan sonra milli takım kaptanı kim olacak? Yeni Milli takım kaptanı seçildi mi?soruları yanıt buldu. İşte Türkiye İtalya maçında da ilk kez kaptanlık yapacak yeni milli takım kaptanı...

21:38 - 29/03/2022 Salı
Güncelleme: 21:39 - 29/03/2022 Salı
Yeni Şafak
ywni milli takım kaptanı kim olacak
ywni milli takım kaptanı kim olacak

Portekiz maçında penaltıyı kaçıran A Mili Takım kaptanı Burak Yılmaz, ''Kesin kararım. Milli Takım'ı bırakıyorum. Yeni jenerasyon, yeni yapılanma. Penaltıyla alakası yok.'' dedi. Burak Yılmaz'ın milli takım kaptanlığını bırakması ile yeni milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu oldu.

BURAK YILMAZ'IN YERİNE HALKAN ÇALHANOĞLU GELDİ!

A Milli Futbol Takım, İtalya ile Konya'da hazırlık maçında karşı karşıyla gelecek. Maç öncesi Hakan Çalhanoğlu Türkiye'nin yeni takım kaptanı olduğunu açıkladı.

A Milli Futbol Takımı yarın İtalya ile Konya'da yapacağı hazırlık karşılaşması öncesinde Hakan Çalhanoğlu Türkiye'nin yeni takım kaptanı olduğunu açıkladı.

Burak Yılmaz'ın A Milli Futbol Takımı'nı bırakması sonrası kaptanlık konusunda Hakan Çalhanoğlu, ""Kaptanlık sorumluluğunun farkındayım ve bunu gururla taşıyacağım. Sorumluluğu herkesin alması gerekiyor. En başta benim. 2015 yılından beri bu formayı taşıyorum. Zaman çabuk geçiyor. Emre Ağabey ve Arda Ağabeyle oynadım, şimdi Burak Ağabey aramızdan ayrıldı. İtalya maçının iyi geçeceğini düşünüyorum. İki takım da Dünya Kupası'na katılamadı ve üzgün. Yarınki maç bizim için önemli. Konya halkı bize hep iyi gelmiştir. İnşallah yarın iyi bir maç izleriz" dedi.

BURAK YILMAZ KAPTANLIK KARİYERİNE SON VERDİ

Maç sonrası büyük keder yaşayan Burak Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. 36 yaşındaki futbolcu maçın arkasından yapmış olduğu açıklamada A Milli Takım’la alakalı almış olduğu sonucu da duyurdu.

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Burak Yılmaz, milli takım kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

Çok üzgün olduğu görülen Burak, maçtan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Arkadaşlarım, hocamız bana çok destek oldular. Bana sarıldılar, ben de duygu patlaması yaşadım. Çok üzüldüğüm için onlar da sarıldı. ‘Bizi buraya kadar sen getirdin’, dediler kesinlikle öyle bir şey yok ama ‘Sen bu takımın kaptanısın ezilmedik’ dediler. Benim yanımda oldular, hala benim yanımdalar, bazı arkadaşlarım da burada. Allah razı olsun ben onların üzerinde iyi etki oluşturduğumu düşünüyorum. Futbolda bu tabire inanmıyorum, abilik, ben onlara kaptanlık yapmadım, abilik de yapmadım, sıradan bir takım arkadaşıydım. Bana hiç saygısızlık yapmadılar. Ben de onların kalplerini kırdıysam haklarını helal etsinler. Bu vesileyle bunu da buradan çok uzatmadan söyleyeyim, bugün benim son maçımdı. Bugün milli takım kariyerime son noktayı koyuyorum. Çünkü bir bayrak değişimi gerekiyor. Bakıyorum, Enes, Umut, Serdar Dursun, Halil, Cenk, Kenan Karaman... Biz bu işi nasıl biz devraldıysak, ben de onlara bu formayı bırakıp dışarıdan destek vermek istiyorum. Üzüntülü bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama böylesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Herkesten tekrar özür diliyorum. Bu formayı şeref ve namusla taşıdığımı düşünüyorum. Bütün hocalarıma teşekkür ederim. Dediğim gibi benden bu kadar."


#milli takım
#milli takım kaptanı
#yeni milli takım kaptanı
#milli takım kaptanı kim olacak
#burak yılmaz
#burak yılmazın yerine kim geçecek
#a milli takım
#a milli takım yeni kaptanı
2 yıl önce