|

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları açıklandı! Nasıl öğrenilecek?

Son dakika haberi, Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları açıklandı. Milyonlarc öğretmenin katılım sağladığı sınavın ardından sonuç tarihi merak kazandı. Peki, uzman öğretmenlik sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları nereden öğrenilir? İşte sorgulama...

15:39 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları
Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez uyguladığı ve öğretmenlerinin unvan ve maaşını belirleyecek olan uzman öğretmen sınavları 19 Kasım Cumartesi günü yapılıyor. Sınava katılan öğretmenler sınav sonuçlarının ne zaman, nereden açıklanacağını merak ediyor.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

MEB takvmine göre; 2022 Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik yazılı sınavı, 19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?


Uzman öğretmenlik sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş son buldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen uzman öğretmenlik sınav sonuçları 24 Kasım'da erişime açıldı.

SON DAKİKA: UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLAMASI

19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen 2022 Başöğretmenlik ve Uzman Öğretmenlik yazılı sınavı sonuçları son dakika açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere yönelik müjdesini paylaşarak 12 Aralık'ta ilan edilmesi planlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçlarını paylaştı.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları bilgisine
ve/veya
internet adreslerinden ulaşabilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAV SERTİFİKALARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sertifikaları 4 Ocak 2023 tarihinde verilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVINDAN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için ayrı ayrı olmak üzere yılda bir defa yapılacak. Bu sınavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

#uzman öğretmenlik
#başöğretmenlik
#uzman öğretmenlik sınavı
#başöğretmenlik sınavı
#uzman öğretmenlik sınav sonuçları
#meb
1 yıl önce