|

Vizesiz gidilen ülkeler! 2018 Vize istemeyen ülkeler!

Vizesiz gidilen ülkeler hangileri? sorusu vatandaşlar tarafından sıkça soruluyor. Bu yazımızda 2018 yılı güncel vizesiz ülkeler listesini sizlerle paylaşıyoruz. Avrupa’da, Asya’da vizesiz gidilen ülkeler, yeşil pasaport istemeyen ülkeleri, Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeleri bu yazımızda detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:13 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:42 - 27/06/2018 Çarşamba
Diğer
2018 Vizesiz gidilen ülkeler haberimizde.
2018 Vizesiz gidilen ülkeler haberimizde.

Teknolojinin gelişmesiyle insanlar artık dünyanın her yerinden haberdar olabiliyor ve ülkelerin önemli ve güzel yerlerini takip ediyorlar. Instagram’ın özellikle ciddi kullanıcılara ulaşmasıyla ve global bir hale gelmesiyle tatile gidilecek yerler ile ilgili ciddi paylaşımlar yapılmaktadır. Yurt dışı tatili düşünenlerin aklına ilk gelen soru ise vizesiz gidilebilen ülkelerin hangileri olduğudur. Peki 2018 yılı en güncel vize istemeyen ülkeler hangileridir? İşte vizesiz gidilen ülkeler…

Avrupa’daki Vize İstemeyen Ülkeler
1. Andorra

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

2. Belarus

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

3. Bosna-Hersek

180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz gidilen ülkelerden biri de Bosna Hersek.

4. Gürcistan

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri bir yıla kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri bir yıla kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Ayrıca Gürcistan’a kimlik ile vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler arasında.

5. Karadağ

Diplomatik, Hizmet, Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) ve Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Karadağ’a vizesiz giriş yapabilirler.

6. KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler arasında.

7. Makedonya

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

8. Moldova

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 günsüreyle vizeden muaftır.

9. Sırbistan

Diplomatik, Hususi, Hizmet, Umuma Mahsus ve Geçici Pasaport ile Seyahat Belgesi sahipleri, Sırbistan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Sırbistan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 6 ay içerisinde 90 günü geçmemekkaydıyla vizesiz gidilebilir.

10. Ukrayna

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi Türk vatandaşları 60 güne kadar ikamet süreli yolculuklarında vizesiz seyahat edebilirler.

Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerde vizeden muaftır.

11.Kosova

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

12.Arnavutluk

Türk vatandaşları her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren doksan günüaşmayan bir süre için veya transit geçiş maksadıyla vize almadan girebilmelerini öngörmektedir.

Asya’da Vizesiz Gidilen Ülkeler
1. Azerbaycan

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir. Ancak Bakü Haydar Aliyev Havaalanında 1 aylık vize alınabilmektedir. Onun dışında kara yolu ile Azerbaycan’a gidecekler vizelerini Türkiye’deyken almak zorundalar.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri Azerbaycan’a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

2. Bahreyn

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri ise 90 günü aşmamak kaydıyla, Bahreyn’e yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

3. Doğu Timor

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) Sahipleri vizeye tabidir.

Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport Sahipleri vizeye tabidir.

Bu ülkeye seyahat edecek Türklere, Doğu Timor sınır kapılarında 30 gün ikamet süreli vize verilmektedir.

4. Ermenistan

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) Sahibi Türk vatandaşlarına uçakla gidilmesi halinde havalimanında vize verilmektedir.

Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport sahipleri vizeye tabidir.

5. Filipinler

30 güne kadar seyahatlerinizde Filipinler vizesiz olarak giriş yapabileceğiniz ülkeler arasında yer alıyor.

6. Filistin

Türklere vize uygulanmamaktadır. Filistin’e seyahat edecek Türk vatandaşlarının İsrail vizesi almaları gerekmektedir (Mısır üzerinden Gazze Şeridi’ne girecekler hariç).

7. Hong Kong

Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olan Türk vatandaşları, Hong Kong S.A.R.’a (Special Administrative Region of The People’s Republic of China/Özel İdare Bölgesi) yapacakları turistik ve iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde üç ay süreyle vizeden muaftır.

8. Irak

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahiplerinin belirli koşullar altında sınırda vize almaları mümkündür. Bu adresten ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri vizeye tabidir.

9. İran

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 günsüreyle vizeden muaftır.

10. Japonya

Diplomatik, Hizmet, Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) ve Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri Japonya’ya yapacakları seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

11. Kamboçya

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir. 30 güngeçerli turistik amaçlı vizeler, Kamboçya’nın ülkemizdeki Fahri Konsolosluğunun yanı sıra, sınır kapılarında da verilmektedir.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 180 gün içinde 30 günü aşmamak kaydıyla, Kamboçya’ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

12. Katar

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Katar’a yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

13. Kazakistan

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Türk vatandaşlarının Kazakistan’da 5 günden fazla kalmak istemeleri halinde, ülkeye giriş tarihini takip eden 5 gün içerisinde göç polisine kayıt olma ve kayıt yaptırılan şehirden başka bir şehre gidildiğinde kayıt yenileme zorunlulukları bulunmaktadır.

14. Kırgızistan

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. Türk vatandaşları, turistik, iş ve resmi amaçlarla Kırgızistan’a intikallerinden sonraki 5 iş günü içerisindepasaportları ile birlikte Devlet Kayıt Hizmeti Başkanlığında kayıt yaptırdıktan sonra ‘vizesiz’ ve ‘süresiz’ olarak Kırgızistan’da kalabileceklerdir.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri Kırgızistan’a yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. Türk vatandaşları, turistik, iş ve resmi amaçlarla Kırgızistan’a intikallerinden sonraki 5 iş günü içerisinde pasaportları ile birlikte Devlet Kayıt Hizmeti Başkanlığında kayıt yaptırdıktan sonra ‘vizesiz’ ve ‘süresiz’ olarak Kırgızistan’da kalabileceklerdir.

15. Güney Kore

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

16. Lübnan

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri ile Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günüaşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları turizm amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

17. Makau

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri bu ülkeye 30 güne kadar yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır. Daha uzun süreli seyahatler için Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir

18. Maldivler

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

19. Malezya

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 güne kadarseyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

20. Moğolistan

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

21. Singapur

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.

22. Sri Lanka
Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizelerini
internet adresinden veya ülkeye girişte sınır kapılarında alabilmektedirler.
Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizelerini
internet adresinden veya ülkeye girişte sınır kapılarından alabilmektedirler.
23. Suriye

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren 24. geçerli olacak şekilde doksan (90) gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde doksan (90) gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.

24. Tayland

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri ise 30 güne kadarvizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet, Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

25. Tayvan

Umuma mahsus, Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri vizeye tabidir. Ayrıca Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi Türk vatandaşlarının, 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini Taipei’deki Taoyuan Uluslararası Havaalanından giriş yapmaları şartıyla (ayrıca dönüş bileti ibraz etmeleri, vize müracaat formu doldurmaları, iki adet vesikalık fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir) sınırda harçsız almaları mümkündür.

26. Umman

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri ise vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler.

27. Ürdün

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri, Ürdün’e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Ürdün’de toplam ikamet süresi, ilk geçiş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu sahipleri, Ürdün’e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Ürdün’de toplam ikamet süresi, ilk geçiş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

28. Özbekistan

Türkiye vatandaşları vize almadan 30 gün boyunca Özbekistanı seyahat edebilir.

29. Brunei

Bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımız, pasaport türüne bakılmaksızın 30 gün süreyle vizeden muaftır.

30. Endonezya

Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

31. Fiji

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.

Afrika’da Vize İstemeyen Ülkeler
1. Botsvana

Botsvana vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

2. Fas

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

3. Güney Afrika Cumhuriyeti

Resmi ve Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi Türkler Güney Afrika Cumhuriyeti’ne seyahatlerinde vizeye tabi olup 30 güne kadar ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini sınır kapılarında alabilirler.

4. Kenya

1 Eylül 2015 tarihinden itibaren Kenya’ya seyahat edecek Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi Türk vatandaşları Kenya’ya varışlarından önce bu sayfadaki“Services” bölümüne girerek elektronik vize almaları gerekmektedir.

Elektronik vize uygulamasının yanı sıra Büyükelçiliklerde ve sınır kapılarında manuel vize uygulaması da şu an yürürlükte.

5. Mauritius

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

6. Seyşeller

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaport sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

7. Svaziland

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

8. Tunus

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 güne kadarvizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Amerika’da Vizesiz Ülkeler
1. Antigua ve Barbuda

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri vizeye tabidir.

2. Arjantin

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport sahipleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

3. Bahamalar

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeden muaftır.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri vizeden muaftır.

4. Barbados

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

5. Belize

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

6. Bolivya

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

7. Brezilya

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport sahipleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

8. Dominik Cumhuriyeti

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport sahipleri vizeye tabidir.

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi vatandaşlarımız vizelerini ülkeye varışta havaalanında alabilmektedirler. Havaalanında verilen ve vize yerine geçen 30 güne kadar ikamete izin veren Turist Kartı için 10 ABD Doları ödenmektedir. Ülkeden çıkışta ise eğer uçak biletine ayrıca dahil edilmemişse, tüm turistlerden Çıkış Vergisi adı altında 20 ABD Doları tutarında harç tahsil edilmektedir.

9. Ekvador

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport sahipleri 90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

10. El Salvador

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport sahipleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

11. Guatemala

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 günsüreyle vizeden muaftır.

12. Haiti

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport sahipleri vizeye tabidir.

Haiti’ye seyahat eden Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi vatandaşlarımız Haiti’ye girişte havaalanında 10 ABD Doları karşılığında 90 gün kalma imkanı veren ve turist kartı olarak adlandırılan giriş vizesi alarak ülkeye girebilmektedir.

Resmi pasaport sahibi vatandaşlarımız ise giriş için herhangi bir ödeme yapmamaktadır.

13. Honduras

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreylevizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 günsüreyle vizeden muaftır.

14. Jamaika

Diplomatik, Hizmet, Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) ve Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri Jamaika’ya yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

15. Kosta Rika

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

16. Kolombiya

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

17. Meksika

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaport sahipleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport sahipleri ise vizeden muaftır.

Turizm, iş, eğitim, gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerle Meksika’ya seyahat edecek vatandaşlarımız, havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerini bu adresten harçsız olarak alabilmektedirler.

18. Nikaragua

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport)
sahipleri vizeden muaftır.
19. Panama

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport)ve Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 6 aylık bir süre için vizeden muaf bulunmaktadırlar.

20. Paraguay

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri vizeden muaftır.

21. Peru

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Peru’ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

22. St. Lucia

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) ve resmi pasaport sahipleri için Saint Lucia vizesiz gidilebilecek ülkeler arasında yer alıyor.

23. Trinidad ve Tobago

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

24. Uruguay

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 güne kadarvizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

26. Venezuela

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri, 90 güne kadarki turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.

Diplomatik, hizmet ve Yeşil Pasaport (Hususi pasaport) sahipleri, 90 güne kadarki turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.

Unutmayın ülkeler arasındaki vize anlaşmaları süre içerisinde değişiklik gösterebileceği için seyahatinizi gerçekleştirmeden önce yukarıda bahsettiğimiz vize istemeyen ülkelerin konsolosluklarını arayıp bilgilerin güncel olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

#Vizesiz ülkeler
#Vize istemeyen ülkeler
#Vizesiz gidilen ülkeler
#Avrupa'da vize istemeyen ülkeler
#Asya'da vizesiz gidilen ülkeler
#Afrika'da vizesiz gidilen ülkeler
#Amerika'da vizesiz gidilen ülkeler
6 yıl önce