|

Sultanlar müthiş başladı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Olimpiyat Oyunları’na muhteşem bir başlangıç yaptı. Filenin Sultanları, son olimpiyat şampiyonu Çin’i adeta sahadan silerek karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Filenin Sultanları’nı arayarak tebrik etti.

00:00 - 26/07/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:06 - 26/07/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Filenin Sultanları, son olimpiyat şampiyonu Çin’i sahadan silerek karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.
Filenin Sultanları, son olimpiyat şampiyonu Çin’i sahadan silerek karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları B Grubu’ndaki ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin’i muhteşem bir oyundan sonra set vermeden 3-0 mağlup etti. Filenin Sultanları, 1 saat 20 dakika süren karşılaşmanın setlerini, 25-21, 25-14 ve 25-14 kazandı. Mücadelede baştan sona oyunun hakimiyetini elinde bulunduran millilerimiz, güçlü rakibi karşısında ilk seti 25-21 kazanarak karşılaşmada 1-0 öne geçti.

  • İkinci sete de etkili başlayan ay-yıldızlılar, Çin’in hatalarını iyi değerlendirdi ve rakibine 25-14 üstünlük sağlayarak maçtaki skoru 2-0’a getirdi. Üçüncü ve son sette de üstün oyununa devam eden Filenin Sultanları aynı sonuçla 25-14 aldığı set sonunda karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmayı başardı. Olimpiyat Oyunları tarihindeki üçüncü galibiyetine imza atan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda Ebrar Karakurt aldığı 18 sayıyla yıldızlaşırken, kaptan Eda Erdem Dündar 13, Zehra Güneş 11, Hande Baladın 10, Meliha İsmailoğlu 4, Cansu Özbay ise 3 sayıyla galibiyete katkı verdi.

Maçın ardından teknik ekip ve voleybolcularımız büyük bir sevinç yaşadı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndaki ikinci maçında yarın TSİ 10.25’te İtalya ile karşılaşacak. Müsabakayı TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Türkiye, grubundaki diğer maçlarını ise 29 Temmuz’da Amerika, 31 Temmuz’da Arjantin, 2 Ağustos’ta ise Rusya ile yapacak.

Cumhurbaşkanı tebrik etti

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk maçında son şampiyon Çin’i 3-0 yenerek olimpiyatlara galibiyetle başlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçın hemen ardından takım kaptanı Eda Erdem Dündar ile telefonda görüşerek, “Çok duygulandırdınız. Maçı da ilk setten itibaren izledim. Bütün kızlarımıza sevgilerimi iletiyorum. Salı günü inşallah İtalya maçını da izleyeceğim” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da voleybolcuları kutladı.

İlk madalyalarımız tekvandodan geldi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 57 kiloda mücadele eden milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün ile 68 kiloda yarışan Hakan Reçber bronz madalyanın sahibi oldular. Türkiye, ilk madalyasını tekvando branşında ilk defa olimpiyatta mücadele eden Hakan Reçber ile kazandı. Hakan, 68 kiloda ilk tur karşılaşmasında Brezilya’dan Edival Pontes’i 25-18 yenerek çeyrek finale yükseldi.

  • İngiltereli Bradly Sinden’e kaybeden Hakan, bronz madalya maçında Bosna Hersekli Nedzad Husic ile karşılaştı. Husic karşısında teknik olarak üstün dövüşen 21 yaşındaki milli tekvandocu, maçı 22-13 alarak bronz madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün ise son 16 turunda Kosta Rikalı Nishi Lee Lindo Alvarez’i eleyerek çeyrek finale yükseldi. Milli tekvandocu, bu aşamada ise ABD’li Anastasija Zolotic’e mağlup olarak final şansını yitirdi. Hatice Kübra, Zolotic’in finale yükselmesiyle repesaja çıkma hakkı elde etti. Repesajda Faslı Nada Laaraj ile karşılaşan 29 yaşındaki milli sporcu, bronz madalya müsabakasında Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı’ndan İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh’i yenerek bronz madalyaya uzandı.
#A Milli Kadın Voleybol Takımı
#Olimpiyat Oyunları
#Çin
#Filenin Sultanları
3 yıl önce