|
Erdoğan ve Davutoğlu hangi mesajları verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan''a veda Başbakan Davutoğlu''na başlangıç kongresi olacak.

Pınarhisar Cezaevi''nde kurulan, içinden iki Cumhurbaşkanı, üç başbakan çıkarmış olan AK Parti''nin 2023 hedeflerine yürüyüş kongresi olacak.

Bugün on binler bir şiir gibi veda kongresi ile liderini Çankaya''ya uğurlarken, yeni Başbakan''ı karşıladığı bir kongre olacak.

Muhtar bile olamaz denilen ama Türkiye Cumhuriyeti''nin 12.Cumhurbaşkanı olan Erdoğan''ın bugün siyaset düğünü var.

Kendi elleriyle kurup iktidara taşıdığı partisini, kendisinden sonraki kuşaklara devretmesinin bir galası yapılacak.

Yalçın Akdoğan''ın tanımıyla, ''Misyon değil, görev değişimi'' yaşanacak. Eski Türkiye''den Yeni Türkiye''ye yapılacak yolculukta önemli bir eşik aşılacak.

14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu AK Parti. 13''üncü yaş gününü kısa bir süre önce kutlayan parti siyasi hayatının ilk olağanüstü kongresini yapıyor. O da liderini Cumhurbaşkanı yapıp, Çankaya Köşkü''ne çıkardığı için.

10 gün sonra Ankara''da bu kez CHP''nin olağanüstü kurultayı yapılacak. AK Parti 13 yılda bir kez olağanüstü kongre yapacak, CHP sadece Kılıçdaroğlu''nun Genel Başkan olduğu son 4 yıl içinde 4''ncü kez olağanüstü kurultaya gidecek.

Bir yanda ''Kardeşim Abdullah Gül'' diyerek bir yol arkadaşını Cumhurbaşkanı yapan Recep Tayyip Erdoğan diğer yanda kaset darbesiyle devrilen Genel Başkanı Baykal''ın koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu.

Bir yanda, ''Kardeşim Davutoğlu'' demek suretiyle bir başka yol arkadaşını kendi yerine AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan yapan Recep Tayyip Erdoğan diğer yanda kendi milletvekillerini yenerek Genel Başkanlık koltuğunu sağlamlaştıran Kılıçdaroğlu.

İşte Erdoğan''ı büyük yapan sır burada.

İnsanların uğruna ömürlerini feda ettikleri Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık gibi koltukları, ''Kardeşim'' dediği kişilere sunabiliyor.

Bir çınar gibi onun gölgesinde Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar ve bürokratlar yetişti.

Sandalyelerin uçuştuğu, hiziplerin yarıştığı, yumruklaşmaların yaşandığı CHP kurultaylarına inat, Türkiye''ye yeni ufukların çizildiği, yol haritalarının sunulduğu, gelecek vizyonlarının konuşulduğu bir AK Parti kongresi yaşanacak.

AK Parti siyasete kendi kültürünü de taşıdı. Kongrelere tek liste ile gidildi. Hizip kavgalarının değil, Türkiye sevdasının yarıştığı kurultaylar gerçekleştirildi.

Erdoğan, şimdi Pınarhisar Cezaevi''nin bir koğuşunda kendi elleriyle kurup, iktidara taşıdığı partisinin düğününü yapacak.

Duygusal bir veda olacak.

Yıllardır, ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' diyen milyonlar, beraber ıslanacaklar akan göz yaşlarıyla.

Bugün kongre de bir devir teslim yaşanacak.

Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu''na devredecek.

Yarın ise Çankaya''da bir devir teslim gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görevini yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a devredecek.

Partisi kapatılan, lideri yasaklanan, muhtıraya, darbe girişimlerine, kapatma davalarına muhatap olan bir hareket açısından bu muhteşem bir final ve harika bir başlangıç.

AK Parti bugün hem elveda diyecek hem yeni bir başlangıç yapacak.

O nedenle kongrede Başbakan Erdoğan''ın yapacağı konuşmayı çok merak ediyorum.

Duygusal yanları olan ama birlik ve beraberlik vurgusunun güçlü bir şekilde yapıldığı bir konuşma yapacak Başbakan.

Bu kongre sıradan bir kongre değil.

Şurası çok önemli ki, şimdiye kadar her seçim akşamı Türkiye''ye balkon konuşması yapan Erdoğan, bu kez AK Partililere bir balkon konuşması yapacak.

Erdoğan''dan önce kürsüye Davutoğlu çıkacak.

Siyasi hayatının en önemli dönüm noktasında Davutoğlu, gönüllere ve akıllara hitap eden güçlü bir metinle çıkacak AK Partililerin huzuruna.

Maneviyat büyüklerimizi sayarak başlayacak konuşmasına.

Aslında 81 ilin maneviyat büyüğünü tek tek sayarak, Türkiye''yi selamlamak istiyor ama zamanı iyi kullanma adına, Mevlana''dan Yunus''a, Pir Sultan Abdal''dan Bediüzzaman''a uzanan bir halkayla yetinecek.

Davutoğlu''nun konuşmasının iki ana ekseni olacak.

1-Manevi inşa

2-Demokratikleşme ve kalkınma

Davutoğlu, AK Parti''nin 12 yıllık mirasına sahip çıkan ancak geleceğe dair bir inşa projesi ortaya koyan kapsamlı bir konuşma yapacak.

''AK Parti ile fetret dönemi bitti. Yeni dönem yükseliş sürecinin hızlandığı, yeni bir medeniyetin inşa dönemi olacak'' diyecek.

''Osmanlı fetret döneminden sonra bir cihan devleti oldu. Türkiye, 3 Kasım 2002 tarihine kadar istikrarsızlıklar ve koalisyon hükümetleri içinde fetret dönemlerini yaşadı. AK Parti iktidarı ile fetret dönemi sona erdi, yükseliş süreci başladı.''

Cumhuriyetin sakıncalı çocukları fetret dönemini bitirip, yükseliş sürecini başlattı.

٪d سنوات قبل
Erdoğan ve Davutoğlu hangi mesajları verecek
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti