|
"Best Of" Trabzon!

Adam topu on beş metre sürüp gol atıyor. Şu 1996''daki maç. Hayatımın maçıdır şüphesiz. Avni Aker o sezon her maçta olduğu gibi farka hazırlanmış. Takım (beceriksiz spor gazetesi muhabiri ağzıyla söylersek) istim üstünde. Daha maçın hemen başında topu rakip sahaya sabitliyoruz. Ogün gelmiş yay üzerine çadır kurmuş, ha babam vuruyor! Nasıl keyifliyim, ''otuz-sıfır'' hesapları yapıyorum. Tolunay bir yandan, Şota bir yandan! Nefes aldırmıyoruz, fakat zaman daralıyor. Bir türlü golü bulamıyoruz, aniden alnımda pullanmalar başlıyor. Erkan olsa gerek, -sonradan Beşiktaş görmüşlüğü de vardır- abuk sabuk bir golle yıkıyor bizi.

Vanspor''u yenemiyoruz.

Şampiyonluk gidiyor!

Dinamo Kiev maçı. Gökdeniz kaleciyi de geçtiği halde farkı açacağımız golü bir türlü atamıyor. Rövanşta Agustine iki metreden dışarı atıyor. Rincon, evet o, iki kornerden iki ''the benny hill show'' golü!

Dünyaya küsüyorum, Şampiyonlar Ligi''nden oluyoruz.

İşler hep olacağına varıyor, midemde her daim bir ağrı. Üzülmemeyi başaramıyorum bir türlü, boş vermeyi başaramıyorum. Nasıl bağlanmışsam, ne yapsam uzaklaşamıyorum.

Lafı kongreye getireceğim.

Ne yapsa bu takımdan kopamayacak olanların buluşma noktasına!

Genel kurulumuzun kıymetli delegelerinden bir tanesi söz alsa. Son on senede Trabzon''dan ayrılanların giderken söylediklerini derleyip kürsüden okusa, nasıl olur? Eski başkanlar, yöneticiler, hocalar, topçular, ne bileyim; George Leekens ne demiş, neler önermiş mesela?

Şenol Güneş ne tavsiye etmiş?

Şota bizi nasıl değerlendirmiş?

Bu kulübe bir şekilde emeği geçen herkesin ayrılırken şehir ve takım hakkında söylediklerini bir dinlemek lazım. Bu kadar giden olmuş, bulunmaz dersler çıkar bu mesajlardan. Sakince dinlesek, anlamaya çalışsak.

Bu şehrin, gidenleri dinlemeye fena halde ihtiyacı var bana göre. Neler söylemişler ayrılırken hakkımızda, hepsini bir anlasak?

Belki de hepsi aynı noktalara değiniyordur, kim bilir? Belki şu midemizdeki ağrının ilacı bu mesajlardadır.

Ticaretten anlamam ama bu açıklamaların tamamının yer aldığı bir ''best of'' çalışması yok satar bana göre.

Tabii biri çıkıp eş zamanlı olarak son on yılda yediğimiz gollerin cd''sini piyasaya sürerse bilmem.

Malum, komedi her zaman dramdan çok satar!

16 yıl önce
"Best Of" Trabzon!
‘Seni gidi bir şey bozuntusu seni’
Bırak, kalbin o kalbe secde etsin!
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!