|
"Bosnia and Herzegovina: 12 points!"

Çok şükür şampiyonaya gidiyoruz. İsviçre halkı da böyle dolaylı bir rövanşa hazır değildi ama, keser ve sap dönüp duruyor!

Bir de stat anonscusu var, durumdan vazife çıkarıp bizi gafil avlayan. Terim''in istediği ''taraftar'' yine gelmeyince, ''seyirci''den ''taraftar'' çıkarmaya uğraştı durdu adamcağız o berbat sesiyle. Şimdi tutuklansa kendisinin dahi itiraz edeceğini sanmıyorum, o derece kötü bir sesi var! O kadar çaresiz durumdayız ki, onunla uğraşamadık. Mide kramplarında gezdik durduk.

Peki neden böyle oldu?

Herkes yazdı çizdi, söylenecek tek satır ''yeni'' kalmadı ama, sanırım yönetimle ilgili bir problem var. Federasyon başkanının maç esnasında kaçırılan fırsatlara verdiği tepkileri ekrandan izlerken üzüldüm. Eğer bu tepkiler doğalsa, futbolumuzu bir çocuk yönetiyor. Değilse federasyon başkanı bizimle dalga geçiyor. Maç sonunda ayağa kalkarak gözyaşı dökmeden ağlamaya çalışması daha da manidar. Çevre düzenleme elemanı olarak yanına gelen arkadaşının ona sarılması ve sanki tüm dünyaya rağmen kazandık pozları takınılması. Gerçekten çok üzüldüm. Şampiyonaya biz gitmesek taçtan gol atmak dışında bir numarası olmayan Norveç gidecekti. Bu mudur bizleri sevinçten ağlatması gereken olay? Bu başkanın ve hocanın memlekete bakışlarında sorun var. Ucuz milliyetçilikle aşılamıyor bu sorun. Laf değil eylem gerekiyor. İsviçre maçında dünyaya rezil olduğumuzda da aynı milliyetçi tavırla meydan okunmuştu bizlere. Şimdi de sanki kazanılan ve de tek başına kazanılan bir zafer varmış ama alicenaplıkla hepimizle paylaşılıyormuş gibi bir enaniyet sergileniyor. Biz size rağmen kazandık ama gelin beraber kutlayalım tavrı seziyorum. Ben kendi namı hesabıma hala kadro açısından yetersiz olduğumuzu düşünüyorum. Hocamızın da maalesef, yetersizliklerini dahi örteceğini sandığı özgüveniyle çizdiği imaj, İtalyanca ve İngilizce konuşmak zorunda olmadığı halde zorlayarak, -ortaokul seviyesindeki- yabancı dil atraksiyonlarıyla beni utandırdığını düşünüyorum.

Birkaç gün bu olağanüstü(!) zaferin hazmedilmesi için süre tanıyalım ve sonrasında soğukkanlılıkla raporlandıralım bu süreci.

Bizler reklamlardan daha güzel bir takımı hak ediyoruz.

Ayağımıza kadar gelip duran fırsatı kardeşlik hukukuyla bizlere hediye eden (hadi kabul edelim adamlar orta yapmamanın bütün inceliklerini gösterdiler) Boşnaklar''a da teşekkürler.

Mnogo vam hvala!

Ben de ne işe yarar bu Eurovision puanlamaları diyordum, yarıyormuş!

16 yıl önce
"Bosnia and Herzegovina: 12 points!"
Biyografi ve monografi
Oyuncak
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar