|
Konami gururla sunar!

Trabzonspor''un yeni hocasının iki farklı maçı hakkında bir değerlendirme yazmak için makine başındayım. Kucağında Japonların yeni icadı Playstation 3, yüzünde her zamanki tebessümü ile Sinan çıkageldi. Dostum teknolojiyi hemen üretim bandının yanından izler. Yeni teknoloji bir oyun var koltuğunun altında. Konami yeni oyununu, hem de ''high definition'' sürmüş piyasaya: PES 2008!

Etrafımda düzenli ve ücretsiz ''pes'' dersi verdiğim gençlerden oluşan bir halka var. Sinan, bu arkadaşlar arasında en yetenekli olanlardan biri. Elbette layığıyla yeniliyor ama her seferinde öğreniyor da!

Kayseri maçıyla Denizli maçı arasındaki oyun anlayışı farkından bahsetmek aklımın bir yerindeyken oturdum ''pes''in başına! Evvelki sürümle farkları bariz, Konami hakikaten coşmuş. Bir defa grafikleri gerçeğe yakın yapmamışlar, gerçek yapmışlar. Oyun anlayışı da daha hızlı gibi geldi bana. Takım Kayseri''de de çıkmıştı biraz ama burada daha bir önde sanki. Denizli sadece şansıyla ayakta kalıyor. Çimler üç boyutlu tasarlanmış, oyun bazen biraz takılıyor ama sanırım Konami buna bir çare bulacaktır. İleride Umut tek forvet kalakaldığından olsa gerek, bir türlü etkili olamıyor. Oyunda bir yenilik daha çarpıyor gözüme, teknik ekibi ve yedekleri görebiliyorsunuz. Ama yedeklerin oyuna katkısını beklemek biraz iyimserlik oluyor. Jabi, biraz daha etkili herkesten, atakları Serkan''la daha güçlü kılıyor hoca, ama olmuyor!

Dostum Sinan''a teşekkür ediyorum, bana bu tecrübeyi yaşattığı için. Nihayet beni yenmiş olmanın dayanılmaz hafifliğiyle: ''Bir de ''FIFA 2008''i var'' diyor, istersem onu da deneyebilirmişim.

Kibarca reddediyorum, bana göre bir ''pes'', sadece başka bir ''pes''le kıyaslanmalı.

Hoca kendini geliştiriyor, takıma katkısını gözle görülür şekilde artırıyor.

Commodore 64 günleri çok şükür geride kaldı.

Konami sen bizim her şeyimizsin!

16 yıl önce
Konami gururla sunar!
İklim değişince tarih de değişir
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?