|
Emenike bir attı! pir attı!

Fenerbahçe"nin bir standardı yok. Atıyor, yiyor. Klasik bir Ersun Yanal taktiği. Yediğinden fazlasını atarsa sistemde problem olmaz. Ancak İstanbul"da oynanan Trabzonspor maçı hariç farklı kazanılmasına karşın dış sahadaki sonuçlar yarınlar için soru işareti olabilir.

Fenerbahçe, maçın ilk dakikasından itibaren mutlak galibiyete kilitlenmiş bir görüntüdeydi. Kazanma arzusu Sow"la tabelayı da aslında Fenerbahçe lehine erken çevirdi.

Ava giderken avlandı; attığı gole fazla sevinemeden Webo"nun gereksiz bir yerde rakibe yaptığı hareketin sonrası kalesine gol olarak geri döndü.

Ve beklenmedik şekilde Caner vakası buldu! Garip bir agresiflik içinde olmasa, geçen haftalardaki müthiş performansını sürdürse sonuca etkisi olacak. 38. dakikada orta sahada Yasin"e kural dışı, daha sonra da kulübeye yaptığı hareketle maçı bitirdi; Fenerbahçe de devreyi. Daha önce alkışı nasıl hak ettiyse, dün gece de profesyonelliğe yakışmayan davranışları affedilemez!

İkinci yarıda kazanma tutkusunu ilke edinen bir Fenerbahçe"nin varlığıyla, bu tutkunun ne kadar arzulu olduğunu gördük. Ancak Trabzonspor maçında olduğu gibi pozisyonlarla arası açıktı; topun kimi seveceği de belli olmuyor. Futbolcuların kendilerini 3 puana ait hisseden baskısı; üst düzeydeki mücadelesi suskunluğuyla tartışılan Emenike"nin oyuna girmesi; uzatmalarda attığı kritik gol Fenerbahçe"ye 3 puanı getirdi.

Hatasız savunmanın aksine Mehmet Topal ve Meireles"in yokluğunda derli toplu ataklarda Fenerbahçe orta sahasının seyirci rolünü üstlenmesi şaşırtıcı.

Fenerbahçe, Erciyes galibiyetiyle zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Sarı-lacivertli ekip için sadece mücadele ettikleri tek kulvar olan ligde bu sezon tüm maçlar 3 puan değerinde.

10 yıl önce
Emenike bir attı! pir attı!
Türkiye için büyük, demokrasi için küçük bir adım
Nilüfer Göle’niz size, Hannah Arendt’imiz bize
Evladın hiç öldü mü senin?
Türkiye çok okuyor çokkk
Said Halim Paşa